Özgürlük Nöbeti’ni Giessen grubu devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla sürdürülen Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Gessen kentinden gelen grup devraldı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde 10.yılında devam eden Özgürlük Nöbeti 482’inci haftasına girdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Avrupa kurumlarının bulunduğu ortak noktada sürdürülen nöbeti yeni haftasında Almanya’nın Giessen kentinden gelen bir grup yurtsever Kürt devraldı.

Avrupadaki Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi 482’inci haftasında devralan grupta Şerif Hezex, Esta Serhat, Xebat Mardin ve Mecit Botan yer alıyor.

Grup adına konuşan Şerif Hezex, amaçlarının Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü olduğunun altını çizerek, Kürt Halk Önderi Abdullan Öcalan’ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar Kürt halkının eylemlerine devam edeceğini söyledi. Türkiye’nin Abdullah Öcalan özelinde Kürt halkına karşı işlediği suçların insanlık suçu olduğuna dikkat çeken Hezex, bu suçlara karşı Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi’nin hala adım atmadığını belirtti.

Nöbet eylemi üzerinden on yıl geçmesine rağmen Avrupa kurumlarının tek bir kalıcı çözüm üretmediğinin altını çizen Şerif Hezex, “Ailesi ve avukatlarının hala Önderliğimizle görüşememesinin suç ortağı Avrupa kurumlarıdır. Bu kurumlar temel aldıkları demokrasi ve insan hakları misyonlarını yerine getirmemişlerdir” dedi.

Türk devletinin Avrupa’nın iki yüzlü siyasetinden cesaret alarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özelinde Kürtlere her tür zulmü reva gördüğünü ifade eden Şerif Hezex, Kürt halkı olarak bütün bu kirli ortaklığın farkında olduklarını ve sonuç alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.