Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 391’inci haftasında 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Strasbourg'da düzenlenen nöbet eylemini Villiers-le-Bel banliyösünden gelen yeni bir grup yürütüyor. 

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 391’inci haftasına girdi. Geçtiğimiz hafta Fransa’nın başkenti Paris yakınlarındaki Drancy şehrinden bir grubun yürüttüğü eylemi, bu hafta Villiers-le-Bel'den gelen 5 Kürdistanlı devraldı. 

Nadir Özdemir, Soro Karakoçan, Selçuk Karasu, Şoreş Demir ve Hasan Alagöz’ün yer aldığı grup, soğuk havaya rağmen gün boyunca Öcalan’ın özgürlüğü için nöbette. 

Grup adına açıklama yapan Nadir Özdemir, “Ne soğuk havalar bizi etkiler ne de bizi amaç ve inancımızdan alıkoyamaz” dedi. Kürt halkının Önderliğini savunmasının en doğru görev olduğunun altını çizen Özdemir, bu amaçtan vazgeçilmeyeceğini vurguladı. 

Kürt halkının tarih boyunca kendi çıkarlarını kardeş halkların çıkarlarına terk ettiğini söyleyen grup sözcüsü, “Bugüne kadar halk olarak başkaları için çalıştık; başkalarının nöbetçileri olduk ve kendi çocuklarımıza bir miras bırakamadık. Bundan sonra bu tarihi kısır döngünün tersine dönmesini istiyoruz. Bu çerçevede başta Kürt halkı ve vicdanlı insanlara çağrımız var: Önderliğimizi savunalım” dedi. 

Öcalan’ın ve Kürt Özgürlük Mücadelesinin varlığının halk düşmanı faşist sistemlere korku saldığını dile getiren grup sözcüsü, “O halde bizim yolumuz doğru yoldur ve bu yolda yürümek bizim görevimizdir. Unutulmamalı ki, gündüz köpeğin havlaması, gecenin korkusundandır. Bizler de faşizmin bu korkusunun bilincinde olarak, mücadeleyi büyüteceğiz” diye konuştu.