Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Kürt gençlerinde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Strasbourg’daki nöbeti devralan gençler, Serhildan ruhuyla Özgürlük Yürüyüşü’ne katılım çağrısı yaptılar.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 428’inci haftasına girdi. Eylemi bu hafta Kürt gençleri sürdürüyor.

AK, İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Avrupa Parlamentosu (AP) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) gibi kurumların olduğu bir alanda yürütülen nöbet eylemi ile dünyanın farklı ülkelerinden yüzbinlerce kişi bilgilendirilmişti.

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜNE KATILIM ÇAĞRISI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mücadelesinin ve özgürlüğünün halklar için öneminin anlatıldığı nöbet eylemini devralan Kürt gençleri, “Önder Apo'nun Özgürlüğü İçin, Birlikte Başkaldır” sloganıyla 5 Eylül’de Almanya’nın Hannover şehrinde başlayacak gençlik yürüyüşüne katılım çağrısı yaptılar.

‘BI HEV RE SERHILDAN’

Gençler açıklamalarında, şöyle dediler: “428 haftadır Önder Apo'ya özgürlük nöbeti tutuluyor. Bizler de bu hafta Önder Apo nöbetini gençlik olarak devraldık. Gençlik olarak tek bir çağrımız vardır: Gerek Avrupa'da yaşayan gerek Kürdistan'ın dört parçasında yaşayan Kürt gençlerinin Önderliğin etrafına kilitlenip önderliğinde sahip çıkmaya davet ediyoruz. Kürt Gençliği olarak Almanya'da gerçekleştireceğimiz Önder Apo'ya Özgürlük Yürüyüşü’ne tüm Kürt gençliğini çağırıyoruz. Ve Bi Hev Re Serhildan, Bi Hev Re Serhildan, Bi Hev Re Serhildan diyoruz. Önder Apo’nun dediği gibi, genç başladık, genç bitireceğiz”.