Öcalan nöbeti FEDA İnanç Komisyonu üyelerinde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Avrupa Konseyi (AK) önünde sürdürülen özgürlük nöbetini bu hafta FEDA İnanç Komisyonu üyeleri devraldı.

Fransa’nın Strasbourg şehrinde 6 yıla yakın bir süredir devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nin 308’inci haftasında Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) İnanç Komisyonu üyeleri yürütüyor.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Giessen şehrinden bir grubun tuttuğu nöbetini devralan FEDA yöneticileri Ayten Şimşir, Veli Kaya ve Mehmet Can’dan oluşuyor.

Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğünün önemine dikkat çeken FEDA İnanç Komisyonu üyeleri, Öcalan’ı savunmanın inançlarının bir gereği olduğunu ifade ettiler. Eylemciler, “İnançsal olarak bir insanın özgürlüğü elinden alınmışsa ve o insan tüm insanlığın iyiliği ve barışı için hizmet ediyorsa, bizler kurum olarak hep yanında olacağız. İnancımız böyle buyuruyor” mesajını verdiler.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ne daha önce de sayısız defalar Kürdistan İslami Topluluğu (CİK), Kürdistan Êzidî Dernekleri Merkezi (NAV-YEK) gibi inanç kurumlarının üye ve yöneticileri katılım göstermişti. 6 yıla yakın süreçte Kürdistanlı sanatçılar, medya çalışanları ile onlarca dernek ve kurum temsilcisi Öcalan için nöbette yerini almıştı.

25 Haziran 2012’de başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, AK’nin yanı sıra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ile Avrupa Parlamentosu’nun (AP) da bulunduğu bir alanda düzenleniyor.