Ömer Çağer Limburg’da anıldı

22 Ocak’ta Göttingen’de yaşamını yitiren Kürdistanlı Ömer Çağer (Hoca), Almanya’nın Limburg kentinde anıldı.

Limburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından organize edilen anmaya Almanya’nın birçok kentinden Kürdistanlı katıldı. Etkinlik, Ömer Çağer, Kürdistan ve dünya devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW) adına konuşan M. Emin Yıldız “Hoca arkadaş 35 yıllık mücadele hayatında, tek dakikasını bile kendisi ya da ailesi için harcamayarak, halkına adadı. Bizim de şehitleri ve halk olarak başta heval Hoca ve şehitlerimize sahip çıkma zorunluluğumuz vardır. Dikkat ederseniz, Türk devleti şehit aileleri üzerinden kirli savaş politikaları üretip, Kürt halkını düşürmeye çalışmaktadır. Şehitliklerimiz bombalıyorlar. Aileleri kurumlarımız önüne gönderip, düşürmek istiyorlar farklı yöntemlerle. HDP önündeki durumu görüyoruz. Bu nedenle biz aileler olarak bilince çıkarıp, örgütlenmemizi yükseltmek gerekiyor. Biz şehit aileleri olarak şehitlerimizin vasiyetine ne kadar sahip çıkabiliyoruz. KOMAW çatısı altında güçlü bir birliktelik sağlarsak, düşman aileler üzerinde oynayamaz. Şehitlerin çizgisi bizim için ret/kabul ölçüsüdür, yaşam biçimidir” dedi.

Ömer Çağer’in biyografisi okunması ardından kızı Münise Çağer söz aldı. Münise Çağer konuşmasında babasının yaşamına değinerek şunları söyledi: “35 yıllık mücadele yaşamı boyunca hep halkı için çalıştı. Minnettarım ki bize böylesi bir mücadeleyi miras bıraktı.”

Çağer, kendisi ve kardeşleri ile babası arasında geçen diyaloglara da değindi: “Bir keresinde kardeşim sormuştu, ‘ülke özgürleştikten sonra ne yapacaksın?’ diye. Babam da ‘Başka yerde özgürlükleri savaşan halklar için mücadele edeceğim.’” Münise Çağer’in konuşması ‘Şehîd namirin’ sloganıyla son buldu.

Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E) adına da Münevver Altunışık kısa bir konuşma yaptı.

Sonrasında Çağer’in yaşamına ilişkin hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Etkinlik, “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.