Özgürlük nöbetçileri: Bir gün güneş bize de doğacak

Avrupa Konseyi (AK) Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nin 393’üncü haftasını tutan eylemciler, “Bir gün güneş bize de doğacak, önemli olan sağlam duruşumuzdan taviz vermemektir” mesajı verdi.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK binası önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 393’üncü haftasına girdi. Aşırı soğuğa rağmen gün boyu tutulan nöbette, Öcalan’ın özgürlüğüne kadar eylemde olunacağı mesajı veriliyor.

Geçtiğimiz hafta Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) Sosyal Komitesi üyesi kadınların yürüttüğü eylemi bu hafta Fransa’nın Evry ve Grigny şehirlerinden gelen 4 kişilik bir grup devraldı. Grupta Adil Erkek, Ali Çimen, Ferhat Dalmızrak ve Koçer Aktar adlı Kürdistanlılar yer alıyor.

‘ÖNDERLİKTEN HABER ALAMADIĞIMIZ İÇİN KAYGILIYIZ’

Aşırı soğuk havaya rağmen eylemlerinden bir gün dahi taviz vermeyen Kürdistanlılar, Öcalan’ın özgürlüğü için tutulan nöbette bilgilendirme faaliyetinde bulunuluyor. Çevreden geçenlerin artık geleneksel hale gelen eylemi düzenleyen Kürtlere yoğun ilgi gösteriyor.

Grup adına açıklama yapan sözcü Adil Erkek, “Tabii ki burada nöbet tutan herkesin kaygıları var. Bizler de aylardır Önderlikten haber alamadığımız için endişeliyiz ve bu durum oldukça ciddidir. Tüm Kürt halkı kaygılıdır” dedi.

‘BİR GÜN GÜNEŞ BİZE DE DOĞACAK’

Kürt Halk Önderi’nin tüm insanlık için bir umut olduğunun altını çizen grup sözcüsü, “O, hiçbir zaman bireysel çıkarı olmayan bir önderdir. Tüm kurumları ve hatta tüm Kürdistanlıları buraya davet ediyoruz. Artık beklemek olmaz” diye konuştu.

Türk devletinin katliam ve tehditlerine dikkat çeken Adil Erkek, “Şimdi Türk devleti herkesi tehdit ediyor. Bunlar boştur ve bir gün güneş bize de doğar. Önemli olan sağlam duruşumuzdan taviz vermemektir” diye ekledi.

Nöbet eylemcileri tüm insanlığın yeni yılını kutlarken, 2020 yılının insanlığa barış ve huzur getirmesi dileklerini de paylaştılar.

25 Haziran 2012’de başlayan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, bugüne kadarki aralıksız en uzun Kürt eylemi olma özelliğine sahip.