Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Özgürlük Nöbeti Hamburg grubunda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemini bu hafta Almanya’nın Hamburg şehrinden gelen bir grup yürütüyor.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti adıyla düzenlenen eylem, 25 Haziran 2012’den bu yana Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK ile AK’ye bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) binalarının olduğu bulvar üzerinde sürdürülüyor.

Her hafta Avrupa’nın farklı bir şehrinden Kürdistanlılar ile dostlarının katıldığı eylem, 424’üncü haftasında Almanya’nın Hamburg şehrinden gelen üç kişilik bir grup tarafından üstlenildi.

Grup adına açıklama yapan Mahmut Erdoğan, Kürt Halk Önderi’ne yönelik yıllardır uygulanan ağır tecride karşı CPT’nin sessiz kalmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. “Bu sessizliği kabullenmiyor ve kınıyoruz” diyen Erdoğan, Kürt halkının da buna tepkisini göstermesini istedi. Erdoğan, “Tecride sessiz kalmak, Kürt halkının celladını kabul etmesi demektir” diye konuştu.

‘SOYKIRIMI VE ZİHNİYETİNİ KINIYORUZ’

Öte yandan eylemciler ile Nöbet Komitesi adına Zülfü Bingöl, Êzidî Kürtlere yönelik DAİŞ barbarları eliyle uygulanan soykırımı kınadılar. Açıklamada, “3 Ağustos 2014’te Şengal’deki Kürt halkına yönelik yapılan soykırımı ve zihniyetini kınıyoruz” denildi.

Açıklamada, Kürt halkının bu tür katliam fermanlarına boyun eğmeyeceği ve özgürlük talebinden vazgeçmeyeceği de vurgulandı.