Özgürlük Nöbeti Oldenburg’tan gelen grupla sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde sürdürülen Özgürlük Nöbeti, bu hafta Almanya’nın Oldenburg şehrinden gelen bir grup tarafından yürütülüyor.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde başlatılmıştı. Eylem aynı zamanda İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ile Avrupa Parlamentosu (AP) binalarının olduğu Orangerie-Robertsau semtinde ve yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın başkenti Berlin’den bir grup Kürt yurtseverinin yürüttüğü eylemi, bu hafta yine Almanya’dan bir grup devraldı. Oldenburg şehrinden gelen grupta Deniz Aydın, Sehlettin Ege ve Mediye Xelil adlı kişiler yer alıyor.

Grup adına konuşan Deniz Aydın, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürleşene kadar eylemlerinin süreceğinin altını çizdi.

CPT VE AK’YE SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR

CPT’nin cezaevlerindeki hak ihlallerini takipten sorumlu kurum olarak sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Aydın, “CPT ve AK’ye düşen sorumluluklar var ve Kürdistanlıların bu sorumlulukların yerine getirilmesi yönünde beklentileri var” diye konuştu.

ÖCALAN’IN FİKİRLERİ MERAK EDİLİYOR

Kürt halkının da her türlü saldırılara karşı birlik olması gerektiğini vurgulayan Deniz Aydın, “Burada eylemi ziyaret eden farklı uluslardan bireylerin sorduğu tek soru var: ‘Kürtler neden birlik olmuyor?’” dedi.

Eylem alanında kendilerine özellikle Öcalan’ın fikirleri ve yapmak istediklerine dair broşürlerin sorulduğunu belirten Aydın, Öcalan’ın fikirlerinin hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Oldenburg’tan gelen eylemciler, hafta boyunca Öcalan’ın fikirlerinin ve kadın mücadelesinin anlatıldığı broşür ve kitapçıklardan dağıtacaklar. Sabahtan akşama kadar süren eyleme dünyanın farklı ülkesinden gelen turistler de yoğun ilgi gösteriyor.