Önder Apo'nun özgürlüğü, Rojava'nın geleceği için Köln’de buluşalım!

PYD'nin Avrupa ve Stuttgart üyeleri, 'Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm' hamlesi kapsamında Köln kentindeki merkezi yürüyüşe çağrı yaparak, "Rojava’nın geleceği için Köln’de buluşalım" dedi.

'Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm' hamlesi 10 Ekim 2023 tarihinde başlatıldı. Hamle kapsamında 17 Şubat 2024 tarihinde Almanya’nın Köln şehrinde merkezi yürüyüş düzenlenecek.

 PYD Avrupa üyesi Dora Ahmet, "25 yıldır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tutsaklığı devam ediyor. Bu nedenle çağrımızdır; Kürt halkı, dostları ve demokrasiden yana olan herkesin 17 Şubat’ta Köln’de olması gerekiyor. Kurdistan’da, Ortadoğu’da özgür yaşamı sağlamak için, demokratik ve özgür yaşamı inşa etmek için Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamamız gerekiyor" dedi.

PYD-Stuttgart üyesi Abidin Reşit ise "Rojava’da demokratik yaşamın mimarı olan Önder Apo’nun özgürlüğü için Köln yürüyüşünde olmalıyız. Kadın özgürlükçü paradigma ve demokratik yaşamın inşasında fikirlerinin yaşamsallaştığı, Kürtler, Süryaniler, Arap ve Türkmenlerin eşit bir şekilde yaşam sürdüğü toprakların geleceği için Rojavalılar ve dostları 17 Şubat tarihinde Köln’de olmalıdır" diye belirtti.

PYD-Stuttgart üyesi Nevzat Ahmed ise "Geleceğimiz için Köln merkezi yürüyüşte olmalıyız. Ortadoğu kıskacında demokratik, özgür ve halkların ortak yaşamsallaştığı topraklarımızın mimarı olan Önder Apo’nun özgürlüğü için alanlarda olmalıyız" mesajını verdi.

PYD Stuttgart üyesi Dilovan Gedo da şöyle konuştu: "Rojava’da yaşayan halklarımız için, geleceğimizin fikir sahibi Önder Öcalan üzerindeki tecridi kırmak ve fiziki özgürlüğünü sağlamak için alanlardayız. Önder Öcalan üzerindeki tecrit ve fiziki özgürlüğünü sağlayana dek alanlarda olmaya devam edeceğiz. Rojavalı halkımıza ve dostlarımıza sesleniyoruz. Fikirlerinin yaşam bulduğu topraklarımız için Köln’de olmalıyız."