'Önderlik Kütüphanesi' İsviçre’nin 5 kentini dolaşacak

Lozan’da her Çarşamba günü açılan ‘Özgürlük standı” 5’inci ayına girerken, startı verilen 'Önderlik Kütüphanesi'yle, 26-31 Mart tarihleri arasında Zürih, Luzern, Solothurn, Lozan ve Cenevre kentlerinde tur yapılacak.

“Werin Cenga Azadiyê” hamlesini sahiplenen Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyeleri tarafından 24 Kasım 2021'den bu yana her çarşamba açılan 'özgürlük standı 5'inci ayına girdi.

İsviçre'nin Lozan kentinde Place du St Laurent'te açılan stantta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesi, fikirleri ve paradigmasına ilişkin kamuoyuna bilgilendirme yapılıyor. 

Kürt Toplum Merkezi üyesi Deniz Karahan, düzenlenen stant eylemine ilişkin şunları söyledi: “Eylemimizle Önderliğimizin neden özgür kalması gerektiğini İsviçrelilere anlatıyoruz. Ayrıca PKK'nin  terör listesinden çıkarılması için başlatılan imza kampanyası kapsamında halk meclisi olarak stant etrafında imza topluyoruz. Önderliğimiz özgürlüğüne kavuşana kadar eylemlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz”

Gezici ‘Önderlik Kütüphanesi’

Avrupa çapında olduğu gibi İsviçre’de de Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan gününe kadar özgürlüğü talebiyle alanlarda olmayı sürdürecek. Bu kapsamda İsviçre kentlerinde 'Önderlik Kütüphanesi'nin de startı verilecek. 26-31 tarihleri arasında 5 kenti gezecek olan “Önderlik Kütüphanesi” programı kapsamında panel ve konferanslar düzenlenecek, Abdullah Öcalan'ın paradigması İsviçrelilere anlatılacak.

Gezici kütüphane takvimi şöyle:

26 Mart, Zürih - Helvetiaplatz, saat: 12.00-17.00

28 Mart, Luzern - Helvetiaplatz, saat: 13.00-17.00

29 Mart, Solothurn - Kreuzackerplatz, saat: 12.00-18.00

30 Mart, Lozan - Place du St Laurent, saat: 14.00-18.00

31 Mart, Cenevre - Plaine de Plainpalais, saat: 13.00-18.00