‘Önderlik Kütüphanesi’ Berlin’de 2. gününde

Almanya'nın başkenti Berlin'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı anlatan gezici kütüphane ikinci gününde de devam etti.

5 Mart’tan 7 Mart’a kadar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kitaplarını ve görüşlerini Avrupa kamuoyuna tanıtmak amacıyla yola çıkan “Önderlik Kütüphanesi”nin bugünkü durakları Berlin’in Hellersdorf ilçesindeki Alice-Salomon-Platz, Friedrichshain ilçesindeki S Bahn Frankfurter Allee ve Prezlauer Berg’in U-Bahn Eberswalderstraße idi.
“Önderlik Kütüphanesi” aktivistleri bir yandan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaşamını konu edinen broşürleri dağıtırken, öte yandan açtıkları stantta da Abdullah Öcalan’ın Almancaya çevrilmiş kitaplarını tanıttı.

Aktivistler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Uygarlık Manifestosunun beş ciltten oluşan kitaplarını, yine paradigmasından esinlenerek Kadın Özgürlük Anlayışı, Demokratik Konfederalizm, Demokratik Ulus kitapçıklarını standı ziyaret edenlere hediye ettiler.
Aktivistler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın içinde bulduğu tecrit koşullarına da dikkat çekmek için İmralı tecridi konusunda standı ziyaret edenleri bilgilendirdi.
“Önderlik Kütüphanesi” aktivistleri TJK-E’nin başlatmış olduğu “Diktatörün yargılanması için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası için de imza topladı.