'Önderlik Kütüphanesi' Luzern'de

Gezici kütüphanenin ikinci durağı olan Luzern’de etkinliği, “Önderliğimizi bizim yaşam gerekçemizdir” diyen özgürlük mücadelesinin 40 yıllık emektarları sahiplendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlük paradigmasının dünya kamuoyuna tanıtılması amacıyla İsviçre'de bu yıl ikincisi düzenlenen 'Önderlik Kütüphanesi'nin bugünkü durağı Luzern kenti oldu.

"Wê Azadî Bi Serkeve" (Özgürlük kazanacak) sloganıyla İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-S) tarafından 27 Mart'ta Zürih'te startı verilen gezici kütüphanede, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın demokratik yaşam, ekolojik yaşam ve kadın özgürlüğü modelleri üzerine yarattığı özgürlükçü paradigmanın tanıtımı İsviçrelilere anlatılıyor. Yine gezici kütüphanede Abdullah Öcalan'ın 23 yıllık esaret yıllarında ağır tecrit koşulları altında İmralı Cezaevi'nde kaleme aldığı kitapları İsviçrelilere dağıtılıyor.

Helvetiaplatz'ta açılan gezici kütüphane, Luzern'de yaşayan Kürdistanlılar tarafından gün boyunca ziyaret edildi.

Etkinlik kapsamında PKK'nin terör listesinden çıkarılması amacıyla da imza toplandı.

40 yılı aşkın süredir mücadelenin tanıkları ve sahiplenenleri durumunda olan Barış Anneleri Fatma Tören (72) ve Zelal Özkan (72), emektarları Ali Tören (69), Kadri Özkan (79) ve Abdurrahim İlbaş (54), gezici kütüphaneyi de sahiplenerek, alandan bir an bile ayrılmadılar. “Önderliğimiz bizim yaşam gerekçemizdir' diyen emektarlar, “Önderliğimiz özgürlüğüne kavuşana kadar bir an olsun bile ayakta olmayı bırakmayacağız” dedi.

Zelal Özkan da, “Böyle bir günde evde oturamazdım. Önderliğimin özgürlüğü benim yaşam gerekçem. Özgürlüğün gerçekte ne olduğunu ve nasıl özgür yaşanılır’ı Önderliğimiz bize öğretti. Nerede olursak olalım Önderliğimizin özgürlüğünü haykırmaktan geri kalmayacağız. Önderliğimizin özgürlüğü bizim özgürlüğümüz, halkımızın ve diğer halkların özgürlüğüdür" diye konuştu.

CDK-Luzern Eşbaşkanları Sabiha Yılmaz ve Ercan Güneş de İsviçrelilerin kütüphaneye olan ilgilerinin yüksek olduğunu söyledi.

Önderlik Kütüphanesi’nin tertiplenmesinde yer alan CDK Dış İlişkiler Divanı üyesi Pınar Demir ise, gezici kütüphaneye ilişkin şu bilgiyi verdi: "Gezici kütüphaneyle Önderliğimizin kaleminden kadın, ekoloji ve toplumsal özgürlüklerin nasıl olması gerektiğine ilişkin kamuoyuna bilgilendirmede bulunuyoruz. İlkini Zürih'te  gerçekleştirdiğimiz kütüphane, yarın Solothurn’da Çarşamba günü ise Lozan’da olacak.”