Önderlik Kütüphanesi’nin bugünkü durağı Solothurn'du

Solothurn’da Kürdistanlıların da sahiplendiği etkinlikte, İsviçrelilerin özgürlükçü paradigma ekseninde yaratılan Rojava Devrimi’ne ilgisi dikkat çekti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadın özgürlüğü, ekolojik ve demokratik yaşam paradigmasını anlattığı kitaplarından oluşturulan gezici kütüphane, İsviçre halkıyla buluşmaya devam ediyor. 

"Wê Azadî Bi Serkeve" (Özgürlük kazanacak) sloganıyla 26 Mart'ta İsviçre'nin Zürih kentinde startı verilen Önderlik Kütüphanesi, bugün de Solothurn'daydı.

İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-S)  tarafından düzenlenen kütüphane etkinliğinde Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere 3 dilde bilgilendirmede bulunuyor. 

Gezici kütüphanede Abdullah Öcalan'ın Kapitalist Uygarlık, Özgürlük Sosyolojisi, Demokratik Konfederalizm, Demokratik Ulus, Savaş ve Barış, Kadın Devrimi dahil çok sayıda kitabı İsviçrelilere dağıtılıyor. Halkın özellikle özgürlükçü paradigma ekseninde yaratılan Rojava Devrimi’ne ilgisi yüksek. Etkinlik boyunca okunan Almanca bildirilerle Abdullah Öcalan'ın mücadele yaşamı dinletiliyor. 

Önderlik Kütüphanesi’ni, gün boyunca Solothurn'da yaşayan Kürdistanlılar da sahiplendi. FEDA Avrupa Eşbaşkanı Demir Çelik de kütüphaneyi ziyaret edenler arasındaydı. 

ANF'ye konuşan Demir Çelik, Abdullah Öcalan'ın fikirlerine olan yoğun ilginin esasında Rojava'da yaratılan özgür yaşam pratiği gerçeğine dayandığını söyledi. Çelik "Bu paradigma  toplumların kadın özgürlüğüne, doğaya, özgür yaşama ve demokrasiye olan ihtiyacına cevap verecek tek alternatif seçenektir" diye konuştu.   

'Önderlik Kütüphanesi’, son olarak yarın Lozan kentinde İsviçrelilerle buluşarak İsviçre turunu tamamlayacak.