“Önderlik Kütüphanesi” Zürih'teydi

Her yıl 15 Şubat Uluslararası Komplonun yıldönümünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasını dünya kamuoyuna tanıtmak amacıyla düzenlen “Önderlik Kütüphanesi”nin İsviçre ayağı bugün Zürih kentine ulaştı.

9 Şubat günü İsviçre’nin Lozan kentinden “Önderlik Kütüphanesi” start almıştı. Kütüphane bugün Zürih kentine ulaştı. “Önderlik Kütüphanesi”ni Rathausbrücke’de Kürdistanlılar karşıladı.

“Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi, kapsamında oluşturulan “Önderlik Kütüphanesi” Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın savunmaları, eserleri ve broşürlerinden oluşuyor. Kütüphane etkinliği boyunca başta kadın aktivistler olmak üzere Kürdistanlılar, İsviçrelilere bilgilendirmede bulunuyor ve destek çağrısı yapıyor.

70 YAŞINDAKİ İSMİHAN ANA, EYLEMDE YERİNİ ALIYOR

-10 dereceyi bulan soğukta ve kısıtlamalar altında gerçekleştirilen direnişe ses olmak için kampanyayı sahiplenenlerden birisi de 70 yaşındaki İsmihan Ok. İsmihan ana, gün boyu İsviçrelilere bilgilendirmede bulundu. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 22 yıl önce gerçekleştirilen komplo ile Kürt halkının iradesinin kırılmak istendiğini söyleyen İsmihan ana ANF kameralarına şöyle konuştu: “Bugün Erdoğan eliyle komplonun devamı olarak tecrit işkencesi, Kürdistan’a saldırılar ve Kürt halkına yönelik katliamların hepsi irademizi kırmak içindir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar Kürdün iradesini teslim alamayacaklar. Bugün İmralı’da Önderliğimiz, zindanlarda Kürt halkın çocukları, savunma alanlarında gerillalar nasıl direnişi sahiplendiyse biz de buradan onların direnişini tüm dünyaya duyurana kadar sokakları terk etmeyeceğiz. Komplocu güçler yenilecek, Kürt halkının direnişi kazanacak.”

13 ŞUBAT’TA 3 KENTTE EYLEM

Öte yandan 15 Şubat uluslararası komployu yıldönümünde İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılar “Zamanı Geldi” hamlesi kapsamında alanlarda olmayı sürdürecek.

TJK-E ve CDK-S adına yapılan çağrıda Kürt kadınlar, gençler, Kürt halkının dostlarına başta Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü olmak üzere Garê'ye yönelik işgale karşı alanlara çıkma çağrısında bulunuldu.

Hamle kapsamında 13 Şubat Cumartesi günü Basel kentinde Claraplatz’da, Cenevre'de Birleşmiş Milletler önünde ve Lugano kentlerinde alanlara çıkarak 15 Şubat uluslararası komploya karşı Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep edecek.

“Önderlik Kütüphanesi” ise 15 Şubat günü başkent Bern'de İsviçre turunu sonlandıracak.