Özel: Freiburg yürüyüşü çok görkemli olmalı

Enternasyonalist gençlerin yürüyüşü Freiburg kentine ulaştı. Freiburg Meclisi Eşbaşkanı Halil Özel, bölgede yaşayan bütün Kürdistanlıları yarın Freiburg'daki yürüyüşe çağırdı.

Almanya’nın Hanau kentinde 5 Şubat’ta başlayan “Uluslararası Komployu Kınama ve Öcalan’a Özgürlük” yürüyüşü, son durak olan Freiburg’a ulaştı. Salgın nedeniyle bu yıl Strasbourg’a geçemeyen Alman, Kürt, Katalan ve İspanyol yürüyüşçüler, aynı kentte kitlesel bir miting ile yürüyüşlerini sonlandıracak.

'KİTLESEL OLARAK SESİMİZİ YÜKSELTELİM'

Yürüyüşçüleri karşılayan Freiburg Halk Meclisi, yarın yapılacak eylem için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Eşbaşkan Halil Özel, tüm hazıklıkların tamamlandığını belirterek, “Koşullardan dolayı Strasbourg’a geçemiyoruz. Onun için biz de yürüyüşün finalini  burada yapacağız. Bundan dolayı bölgede yaşayan başta kadınlar, gençler olmak üzere bütün halkımızı yarın yapacağımız yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz. Yarınki yürüyüşümüz öyle görkemli olmalı ki, Strasbourg ruhu yaşatılmalı. Kitlesel olarak sesimizi yükseltelim" dedi.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik devletlerarası komployu boşa çıkaracaklarını vurgulayan Özel, "Biz ancak eylemlerimizle tecridi kırıp, komployu boşa çıkarabiliriz. Onun için Freiburg ve bölgede yaşayan bütün halkımızı yarın yapacağımız kitlesel yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz" diye belirtti.
Özel, Avrupa’da yaşayan Kürtlere de yaşadıkları yerlerde alanlara çıkarak, Kürt Halk Önderi'ne yönelik komployu protesto etmeleri çağrısında bulundu.