'Özgürlük Hareketinin tasfiyesine karşı mücadelemiz kazanacak'

Cenevre'de BM önündeki eylemde, "Özgürlük Hareketinin tasfiyesine karşı mücadelemiz kazanacak" mesajı verildi.

Cenevre kentinde 25 Ocak 2021'den bu yana Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde devam eden oturma eyleminde bu hafta Uluslararası güçlerin desteğini yanına alarak Kürdistan'a yönelen işgal ve katliam saldırı protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için her çarşamba günü Cenevre kentinde yaşayan Kürdistanlılar BM önünde oturma eylemi düzenleniyor.

15 Ağustos Atılımı'nın öncü komutanı Egîd (Mahsum Korkmaz) başta olmak üzere Ağustos ayında şehit düşenler ve son dönemde Medya Savunma Alanları'nda şehit düşen gerillalar şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşu gerçekleştirildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, Medya Savunma Alanlarında mücadele eden gerillaların ve zindanda direnen tutsaklar başta olmak üzere Kürt halkının 15 Ağustos Atılımı yıl dönümünü kutlayarak başladığı konuşmasını Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Erdal Atasoy şöyle sürdürdü:

"14 Nisan'da uluslararası güçlerin desteğini yanına alarak Kürt halkının mücadelesini tasfiye planı olarak Türk devletinin Kürdistan'da yürütmüş olduğu katliam ve işgal saldırılarına karşı Kürt halkına önemli sorumluluk düşmektir.

Kendine insanım diyen herkes görev ve sorumluluk alarak sürece yaklaşmalıdır. Rojava başta olmak üzere 4 parça Kürdistan'da özellikle son 1 kaç haftadır süren saldırılarla Kürt Özgürlük Mücadelesi'nin tasfiyesi hedeflenmektedir. NATO ve uluslararası güçlerin desteğiyle sürdürülen bu tasfiye planına karşı gerilla nasıl direniş gösteriyorsa bizlerde 15 Ağustos Atılımı'nın fedai ruhunu esas alarak bulunduğumuz her yerde bu direnişi sahiplenmeliyiz. Bu süreçte Kürt halkının ve Özgürlük hareketinin dayandığı tek güç kendi özgücü olduğunun farkındayız. Bizler özgücümüze dayanarak devrimci halk savaşıni geliştirirsek tüm bu konsepti boşa çıkarabiliriz. Bu noktada halkımıza çağrımızdır. Bu dönemin ruhuna uygun olarak herkes tarihsel rolünü yerine getirmelidir. Unutmayalım ki halk olarak tarihsel rolümüzü yerine getiremezsek bu durum bir yüzyıl daha Kürt halkının özgürlük hayallerimizin ertelenmesine sebep olur. Bizler şehitlerimize verdiğimiz sözün gereği olarak buna izin vermeyerek, Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan özlemine cevap olacağız."