Özgürlük Nöbeti 463’üncü haftasında

Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle devam eden nöbet eylemini 463’üncü haftasında Almanya’nın Duisburg kentinden gelen bir grup devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’nın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması amacıyla Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı nöbet eylemi 463’üncü haftasına girdi.

Avrupa kurumlarının bulunduğu ortak noktada devam eden nöbeti her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarından oluşan gruplar devralarak sürdürüyor. Dokuz yıldır süren bu nöbet eylemi, Kürtlerin Avrupa’daki en uzun süreli eylemi olarak kayda geçti.

Eylemi 463’üncü haftasında Almanya’nın Duisburg kentinden gelen yeni bir grup devraldı. Her gün saat 07.30 – 16.30 saatleri arasında sürdürülen nöbeti devralan yeni grupta Xebat Taş, İsmail Minkara ve Cemil Tok yer alıyor.

Grup adına açıklamada bulunan Xebat Taş Türk Devleti’nin Kürdistan işgaline karşı tarihi direniş ortaya koyan gerillayı selamlayarak, zaferin direnen Kürt halkının olacağını belirtti.

Xebat Taş dört parça Kürdistan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında Kürt halkının özgürlüğü için büyük bir savaş verdiğine dikkat çekerek, Özgürlük Nöbeti’nin Kürtlerin bu tarihi mücadelede Avrupa’da sürdürdüğü en önemli eylem olduğunu ifade etti.

Kürt halkının Avrupa’da dokuz yıldır sürdürdüğü tarihi eylemle “Önderliksiz yaşamı kabul etmediğini tarihe not düştüğünü” kaydeden Xebat Taş, “Reber Apo toprağa gömülmüş bir halka yeniden can verdi” dedi.

Xebat Taş 1982 Mayıs ayında Mehmet Karasungur ve İbrahim Bilgin’in şehit olduğunu vurgulayarak Mayıs şehitlerini andıklarını söyledi.

Mehmet Karasungur’un hedefinin Kürtler arası ulusal birliği sağlamak olduğunu hatırlatan Taş, Kürt Ulusal Birliği’nin halen sağlanmamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurguladı.

Türk devleti başta olmak üzere Kürdistan’ı işgal eden devletlere karşı başarının Kürt Ulusal Birliği’nden geçtiğini belirten Xebat Taş, KDP’nin ulusal birlik önünde engel teşkil ettiğini ve Kürt halkına hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Taş, siyasi tutsakların tecride karşı sürdürdüğü açlık grevini ve gerillanın tarihi direnişini selamlayarak tüm Kürt halkına ayağa kalkması çağrısında bulundu.