Özgürlük Nöbeti eylemcilerinden mesaj: Mücadelemizi sürdüreceğiz

Uluslararası komplonun 24. yılının ilk haftasında Özgürlük Nöbeti’ni devralan eylemciler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına karşı yönelik geliştirilen komployu kınayarak Avrupa’nın suç ortaklığına dikkat çekti.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 10. yılında kararlılıkla devam ediyor.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden ve 504.haftasına giren nöbet eylemini, Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostları gruplar şeklinde sürdürüyor.

Eylemi, yeni haftasında Almanya’nın Nürnberg kentinden gelen yeni bir grup devraldı. Grupta Hikmet Gencer, Edip Yalşın ve Doğan Dalmış yer alıyor.

Grup adına konuşan Hikmet Gencer, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkı başta olmak üzere Ortadoğu halklarına ve tüm dünyanın mazlum halklarına yönelik geliştirilen “Uluslararası Komplo’nun” 23. yıldır devam ettiğini ve 23 yıldır tecrit politikasının devrede olduğunu ifade etti.

“Avrupa’nın ikiyüzlülüğü burada da kendisini göstermiştir” diyerek Avrupa devletlerinin komplodaki rolüne dikkat çeken Hikmet Gencer, Türk devletinin kendi anayasal hukukunu bile devre dışı bırakarak tecritte ısrar ettiğinin altını çizerek, kendi anayasal hukukunu uygulamayan bir devletin hiçbir yere adalet götüremeyeceğini vurguladı.

“Türk devletinin Önder Apo’ya yönelik geliştirdiği bu hukuksuzluk ve adaletsizliğe Avrupa ülkeleri de dahildir” diyen Hikmet Gencer, Türk devletinin Kürt Halk Önderi Öcalan’a, Kürt halkına karşı işlediği insanlık suçları ortaklığına örnek olarak Almanya’yı örnek gösterdi.

Gencer, uluslararası komplonun 24 .yılında mücadelelerini daha da yükselteceklerini söyledi.