Özgürlük Nöbeti’’ni Bielefeld grubu devraldı

Fransa'nın Strasbourg şehrinde devam eden Özgürlük Nöbeti’ni Bielefeld grubu devraldı. Eylemciler, "Biz sadece tecridin sona ermesinin değil Önderliğimizin özgür olmasını istiyoruz" dedi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve İmralı tecridinin sona ermesi amacıyla 10 yıldır devam ettirdiği Özgürlük Nöbeti'ni bu hafta Almanya'nın Bielefeld şehrinden gelen grup devraldı. 

2012 yılından bu yana kararlılıkla devam eden nöbet eylemini 519. haftasında İsmail Gümüş, İlhami Ayaz ve Serhat Yılmaz sahiplendi. 

Grup adına konuşan İsmail Gümüş, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğü için yıllardır nöbet eylemini sürdürdüklerini söyledi. 

YALNIZ TECRİDİN SONA ERMESİNİ DEĞİL ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTİYORUZ

23 yıldır tutsak olan Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için bundan sonra da ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını kaydeden Gümüş, şunları vurguladı: "Avrupa devletleri Kürtlerin lideri olan birinin yıllardır tecritte olmasına sessiz kalıyor. Önderlik 3 yıldan fazladır ne ailesi, ne avukatları ile görüşebiliyor. Bir halkın liderine bu kadar ağır tecrit uygulanmasına Avrupa devletleri tepki göstermelidir. Biz sadece tecridin sona ermesinin değil Önderliğimizin özgür olmasını istiyoruz. Önderlik bütün halkların barış ve huzur içinde yaşaması için mücadele ediyor. Avrupa devletlerinin bunu göz ardı etmemesi lazım. 

KDP DÜNYA MALI İÇİN KÜRTLERİ FEDA ETMEMELİ

Dünyada milyonlarca insan da Önderliğin fiziki özgürlüğünü talep ediyor. Avrupa bu talepleri göz önünde bulundurmak yerine Kürt halkına yönelik savaşta düşmana destek veriyor. Avrupa devletleri silah desteği veriyor, Barzani ailesi ise Kürdistan topraklarını düşmana peşkeş çekiyor. KDP düşmana yol vermezse Türk devleti Kürdistan topraklarına giremez. KDP'nin eliyle düşman çocuklarımızı şehit ediyor. KDP ve Barzani Kürt halkına düşmanlık etmemeli. 4 parça Kürdistan birdir. KDP dünya malı için, para için Kürt halkının kazanımlarını feda etmemeli. Barzani ailesinin bu yanlış yoldan dönmesi gerekir. 

Kürt halkı Avrupa'da, Kürdistan'da her yerde ayakta. Yine gerilla aralıksız bir şekilde direnişini sürdürüyor. Önderlik özgür olana kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz. Halkımız da nöbet eylemine güçlü bir şekilde katılmalıdır. Önderliğin özgürlüğü için üzerimize düşen tüm görevleri yerine getireceğiz."