Özgürlük Nöbeti’ni Dortmund grubu devraldı

Fransa’nın Strasbourg kentinden dokuzuncu yılında devam eden Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Dortmund kentinden gelen yeni grup devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla 25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg kentinde başlayan Özgürlük Nöbeti 462’inci haftasında devam ediyor.

Her hafta Avrupa’daki Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde yürüttüğü nöbeti Almanya’nın Dortmund kentinden gelen yeni bir grup devraldı.

Avrupa Konseyi (AK), Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) bulunduğu ortak alanda sürdürülen eylemi 462’inci haftasında sürdürecek grupta Yusuf Durdu, Xelef Abdulkadir, Leyla Hami ve Çiyazan Koçer yer alıyor.

Grup adına konuşan Yusuf Durdu 9 yıldır Kürt halkının demokrasinin savunucusu olduklarını iddia eden Avrupa’nın göbeğinde demokratik haklarını talep ettiğini, Avrupa ülkelerinin ise siyasi ve ekonomik çıkarlarını gözettiğini söyledi.

Kürt halkının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı Kürt sorununun çözüm iradesi ve muhatabı olarak gördüğünü sözlerine ekleyen Durdu, Özgürlük Nöbeti eylemi ile bunu Uluslararası Komplo’nun parçası olan ülkelere gösterdiklerini vurguladı.

Kürt halkının Önderliklerinin özgürlüğü sağlanıncaya kadar eylemlerine devam edeceğini belirten Yusuf Durdu, Kürtlerin dünyanın her yanında eylemleriyle bunu gösterdiklerini söyledi.

Yusuf Durdu, Şehit Sinan Dersim’i (Dalokay Şanlı) anarak Kürt halkına başsağlığında bulundu ve Ermeni Soykırımı’nda katledilenlerin anıları önünde saygıyla eğildiklerini ifade etti. Ermeni Soykırımı’nın yıldönümünde işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a kapsamlı bir işgal gerçekleştirerek yeni bir soykırımda bulunmaya çalıştığını dile getiren Yusuf Durdu, halkların birlikte faşizme karşı mücadele vermesi gerektiğini vurguladı.

Yusuf Durdu gerillanın tarihi direnişini selamlayarak Özgürlük Nöbeti’nin Avrupa’da bu mücadelenin tarihsel direniş iradesini temsil ettiğini dile getirdi. Durdu Kürt halkı ve dostlarına işgale ve faşizme karşı ayağa kalkma çağrısında bulundu.