Özgürlük Nöbeti’ni kadınlar devraldı

Fransa’nın Strasbourg kentinde süren “Öcalan’a Özgürlük Nöbeti”ni 475’inci haftasında Hollanda Kürt Kadın hareketi aktivistleri devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde sürdürülen “Öcalan’a Özgürlük Nöbeti”ni 475’inci haftasında Hollanda’dan gelen bir grup Kürt kadın devraldı.

Her hafta Avrupa yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi bu hafta Hollanda Kürt Kadın Hareketi aktivistlerinden Meral Amed, Fatma Pirsus ve Şirin Amed yürütüyor.

Avrupa kurumlarının ortak noktasında düzenlenen nöbet eylemi 10’uncu yılında kararlı şekilde sürdürülüyor. Eylemi yeni haftasında devralan grup adına konuşan Meral Amed, “Dem dema Azadiye ye” hamlesinin başlamasıyla beraber tüm Kürtlerin hedefinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı özgürleştirmek ve zindanlar sürdürülen açlık grevinin temel talebi olan tecridi kırmak olduğunu söyledi.

“Önderliğimizin özgürlüğü başta kadınlar olmak üzere tüm Kürtler ve Kürdistani halkların özgürlüğüdür” diyen Meral Amed, eylemin Kürt sorununun çözüm temel iradesinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğuna işaret ettiğine dikkat çekti.

Kürt halkının 10 yıldır Avrupa kurumlarının yanıbaşında sürdürdüğü eylemle Türk devletinin ve ortaklarının Kürtlere dönük işlediği insanlık suçlarını ifşa ettiğini vurgulayan Meral Amed, aynı zamanda eylemle Avrupa’ya bu suçların ortağı olmaması çağrısında bulunduklarını söyledi.

Kürdistan’ın Türk devletinin işgaliyle karşı karşıya olduğuna da dikkat çeken Meral Amed, Güney Kürdistan’daki işgalin işbirlikçilerle birlikte yürütüldüğünü belirterek, işgale ve ihanete karşı Kürt halkının birliğini sağlaması gerektiğini dile getirdi.

İşbirlikçilerin gerillaya saldıran Türk devleti gibi Kürt halkının düşmanı olduğunu belirten Meral Amed, Kürt halkının Kürtler arası savaşı başlatanları affetmeyeceğini söyledi. Meral Amed “Bir an önce birliğimizi sağlamak zorundayız. Düşmana karşı bir olup, düşmanımızı utandırmalıyız” dedi.

Haftanın her günü 07.30 – 16.30 saatleri arasında sürdürülen Özgürlük Nöbeti’nde birçok dilde hazırlanan broşürlerle Avrupalılara Abdullah Öcalan’ın yaşamı, mücadelesi ve esareti hakkında bilgilendirmelerde bulunuluyor.