Özgürlük Nöbeti’ni Rennes grubu devraldı

Fransa’nın Strasbourg kentinde 455’inci haftaya giren Özgürlük Nöbeti eylemini Fransa’nın Rennes kentinden gelen bir grup Kürdistanlı devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde sürdürülen Nöbet Eylemini Fransa’nın Rennes kentinden bir grup devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlatılan Özgürlük Nöbeti 455’inci haftasında.

Her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde yürüttüğü eylemi bu hafta, Fransa’nın Rennes kentinden bir grup Kürdistanlı devraldı. Paris - Drancy grubundan eylemi devralan grupta Eylem Balta, Behçet Binici ve Şeyhmus Binici yer alıyor.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak alanda devam eden Özgürlük Nöbeti’ni devralan Rennes grubu adına konuşan Eylem Balta, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin AKP - MHP faşizmi için bir savaş yöntemi ve savaş yönetimi haline geldiğini belirtti.

“Tecrit Önder Apo şahsında Kürt halkına uygulanıyor” diyen Eylem Balta, tecridin Kürt halkına dayatılan savaş, asimilasyon ve Kürdistan işgali ile paralel yürütüldüğünün altını çizdi.

“Bu anlamda tecridde olan sadece Önder Apo değil Kürt halkı ve Ortadoğu halklarıdır” diyen Balta şöyle konuştu: “Kürt sorunun çözüm anahtarı İmralı’dır ve dolayısıyla Önderliğimiz üzerindeki tecridin kırılması, Kürt halkının özgürlüğünü elde etmesi sonucunu doğuracaktır.”

Tecridin kalkması ve de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasının aynı zamanda Ortadoğu halkları arasındaki toplumsal barışı ve adaleti ortaya çıkaracağını sözlerine ekleyen Eylem Balta, herkesin tecride karşı eylemliliklerini arttırma çağrısında bulundu.

“Önder Apo’nun ortaya koyduğu ideolojinin toplumsal yaşamı, emeği, ekolojiyi ve kadın haklarını yok eden kapitalizme karşı da bir çözümdür” diyen Eylem Balta, dünyanın birçok yerinden sendikaların, belediyelerin, aydın ve sanatçıların, halkların ve kadınların bu anlamda “Önder Apo'nun özgürlüğü” talebi etrafında birleştiğini vurguladı.

Eylem Balta şöyle devam etti: “Özgürlük Nöbeti’nin 455’inci haftasında dağlarda, zindanlarda, kentlerde kısaca yaşamın her alanında mücadele eden kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Saraların, Arinlerin, Ronahilerin direniş ruhuyla kutluyorum. Zindanlarda tecride karşı devam eden açlık grevini selamlıyorum.”