Özgürlük Nöbeti’ni Solothurn’dan gençler devraldı

Strasbourg’da 11 yıldır aralıksız devam ettirilen Özgürlük Nöbeti’ni Solothurn’dan gelen gençler devraldı. Sercan Kılıç, “Önderliğimiz serbest bırakılıncaya, halkımız özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” vurgusunda bulundu.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti” 560. haftasında devam ediyor.

Her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde devralarak sürdürdüğü nöbeti, İsviçre’nin Solothurn kentinden gelen gençler devraldı.

Grupta Sercan Kılıç, Serhat Çelik, Yetiş Binici ve Baran Demir yer alıyor.

Nöbet tutan gençler adına konuşan Sercan Kılıç, şunları dile getirdi: “Önderliğimizin serbest bırakılmasını istiyoruz. Bunun için 11 yıldır burada nöbet tutuyoruz. Solothurn’dan gençler olarak geldik; Önderliği özgürlüğüne kavuşturacak olanlar da gençlerdir. Önderliğimiz serbest bırakılıncaya kadar nöbet tutmaya devam edeceğiz. Amacımız, zulüm altında olan Önderliğimiz ve Kürt halkını özgürleştirmektir. Bugün dört parça Kurdistan’da zulüm vardır. Türk devleti kimyasal silah kullanıyor. Uluslararası toplum taleplerimizi duymuyor. Gençler olarak Önderliğimiz serbest bırakılıncaya, halkımız özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.