Özgürlük Nöbeti Nürnberg’deki yurtseverlerde

Strasbourg'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için devam eden nöbet eylemini Almanya'nın Nürnberg kentinden gelen Hasan Çiçek, Mazlum Doğan ve Özgür Kara devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti, 554’ncü haftasında soğuk hava koşullarına rağmen devam ediyor.

Her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının sürdürdüğü nöbet eylemini bu haftasında Almanya’nın Nürnberg kentinden gelen grup devraldı.  

Grupta Hasan Çiçek, Mazlum Doğan ve Özgür Kara yer alıyor.

Grup adına ANF’ye konuşan Hasan Çiçek, 15 Şubat Komplosu’nun yıl dönümüne yaklaşırken devraldıkları nöbet vesilesiyle başta gençleri olmak üzere tüm Kürt halkını komployu kırmak için direnişe davet etti.

 Hasan Çiçek, şunları belirtti: “15 Uluslararası Komplosu’nun yıl dönümüne yaklaşırken bu komployu yıkmak adına, teşhir etmek, kırmak adına, kabul etmediğimizi belirtmek adına nöbeti Nürnberg’deki yurtseverler adına devralmış bulunmaktayız. Önderlik cezaevinde. Kürt halkının iradesi, eşsiz bir direniş sergiliyor. Bu direniş karşısında halkımızı duyarlı olmaya, sahiplenmeye ve direnişe davet ediyoruz. Kürt genç erkek ve kadınlarını direniş saflarına bekliyoruz. Zindanlarda muazzam bir direniş var, direnişlerini selamlıyoruz.”

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik sistematik tecride dikkat çekmek için bedenlerini ateşe veren Veysi Taş ile Mehmet Akar’ı da anan Çiçek, “Bilindiği gibi bu son günlerde iki yurtsever, komployu kırmak adına “Güneşimizi karartamazsınız” diyerek bedenini ateşe verdi ve iki arkadaşımız da şehit düştü. Şunu söylemek istiyorum; partimizin de açıkladığı gibi kendini yakma eylemlerini tasvip etmiyoruz. Önderlik de tasvip etmiyor. Bunun Önderliğin bir talimatı olarak kabul edilmesi gerekiyor. Bu çerçevede tüm halkımızın yönelmesi gereken eylemleri geliştirmesini bekliyoruz” diye konuştu.