Özgürlük nöbetini Kürt ailesi devraldı

“Öcalan’a Özgürlük Nöbeti”ni 477’inci haftasında Almanya’nın Halle kentinden gelen Özçelik ailesi devraldı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla başlatılan Özgürlük Nöbeti 10’ununcu yılında devam ediyor.

Avrupa kurumlarının bulunduğu ortak alanda sürdürülen ve her hafta Avrupa’daki Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü Özgürlük Nöbeti’ni 477’inci haftasında Almanya’nın Halle kentinden gelen Özçelik ailesi devraldı. Yeni hatfa grubunda Sulhaddin Özçelik, Perizade Özçelik ve Nurşin Özçelik yer alıyor.

Grup adına konuşan Sulhaddin Özçelik çocuklarıyla eyleme geldiklerini belirterek, halk olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın iradeleri olduğunu göstermek ve Özgürlük Mücadelesi’nin önemine vurgu yapmak için eyleme geldiklerini belirtti.

Dördüncü defadır nöbet eylemine geldiğini belirtten Sulhaddin Özçelik, eylemin sahiplenilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Özçelik, “Önderimiz Kürt halkı için mücadele etti. Şimdi de esaret altında. Özgürlüğünün sağlanması hepimizin boynunun borcudur.”

Abdullah Öcalan’ın şimdiye kadar özgürlüğünün sağlanmamasının herkesin eksikliğinden kaynaklandığını ifade eden Sulhaddin Özçelik, Kürt halkının her bireyiyle bulunduğu her alanda mücadele vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

“İşgal saldırıları, halkımıza karşı işlenen katliamların tümü Önderliğimizin esareti ve üzerindeki tecritle paralel yürütülüyor” diyen Sulhaddin Özçelik, tecride ve işgale karşı topyekün bir mücadelenin verilmesi gerektiğini belirterek bir an önce ulusal birliğin sağlanması gerektiğini belirtti.