Özgürlük Yürüyüşü Evry’de sürdü

Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yapılan Özgürlük Yürüyüşü, 11. gün Paris’in Evry banliyösünde sürdü. Yürüyüş boyunca tecrit ve özgürlük hamlesi konusunda yerel halk, esnaf ve kurumlar bilgilendirildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü gerçekleştirmek için Fransa’nın başkenti Paris’te 11 gün önce başlatılan ‘Özgürlük Yürüyüşü, kente bağlı Evry banliyösünde sürdü.

Saat 13.30’da Evry Valiliği binası önünde başlayan yürüyüş saat 16.30’da Evry Belediyesi binası önüne kadar sürdü.

Yürüyüş boyunca çevre halkı bilinçlendirmek için binlerce bildiri dağıtılırken, bölgedeki Fransız esnaf ve kurumlara Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tutulduğu hukuk dışı mutlak tecrit hakkında hazırlanan dosyalar sunuldu.

Kurdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından eylemcilerden Faruk Demir bir konuşma yaptı.

Demir, konuşmasında şunları ifade etti: “Değerli arkadaşlar, bundan tam 25 yıl önce Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan uluslararası bir komployla esir alınarak Türk devletine teslim edildi. Tam 25 yıldır alanlardayız ve Önderimize sahip çıkıyoruz. O günü (15 Şubat 1999) tarihimizde bir kara gün gibi görmekteyiz. Dolayısıyla hem o günü, hem işgalcileri hem de uluslararası komplocuları kınıyor ve Önderimize sahip çıkıyoruz. Onun mücadelesini, fikirlerini, felsefesini Dünya’da, Kurdistan’da ve Ortadoğu’da yaymaktayız.

Yürüyüş boyunca coşkulu bir şekilde şarkılar söyleyen 25 kişilik temsili yürüyüş grubu ve dostları, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için sürekli sloganlar atarken hoparlörlerden Fransızca yapılan açıklamalarda yerel halk, Kürt Halk Önderi’nin tecrit şartları konusunda bilgilendirildi.

Yürüyüş boyunca toplanan kartpostallar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yoğun tecrit altında tutulduğu İmralı adasına gönderilmek üzere postaya atıldı.

Bugün yerel saat ile 17.00’de Grigny’deki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir de dengbêj dinletisi olacak.

Yürüyüşün yarınki etabı (12. gün) Paris’in güneyinde yer alan Villeneuve Saint Georges banliyösü olacak. Burada bir de film gösterimi yapılacak.