‘Özgürlük Yürüyüşü’nün ilk günü tamamlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın başkenti Paris’ten Avrupa Birliği kurumlarının bulunduğu Strasbourg’a doğru 25 günlük Uzun Yürüyüş'ün ilk günü, Rue La Fayette-Nation’da tamamlandı.

Başkent Paris’te, 2013’te üç Kürt kadın devrimcinin katledildiği Kurdistan Enformasyon Bürosu’nun bulunduğu La Fayette sokağında başlayan yürüyüş, coşkulu ve geniş bir katılım ile Nation istasyonuna kadar sürdü.

 

Yol boyunca 25 yıllık İmralı direnişinin kronolojisini anlatan bildiriler dağıtılırken, güzergah üzerinde, daha önce belirlenen radyo, TV, dernek, siyasi parti ve sendikalara dosyalar sunuldu.  Kitle iseAbdullah Öcalan’ın özgürlüğünü dile getiren sloganlar attı, afişler taşıdı.

5 BİN BİLDİRİ DAĞITILDI

Yürüyüş boyunca Fransızca yazılı Abdullah Öcalan’ın 25 yıllık direnişini anlatan bildiriler dağıtıldı. Dağıtılan bildirilerde “25 yılı aşkın süredir İmralı ada cezaevinde esir tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, iki buçuk yıldır dış dünyayla hiçbir bağlantısı olmadan, iletişimsiz olarak tutuluyor. Öcalan ve diğer tutsak arkadaşları Hamili Yıldırım, Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş'ın durumuna ilişkin hiçbir bilgi alınamaması, onların güvenlik ve sağlıklarına ilişkin endişelerin artmasına neden oluyor” denildi.

Yıllardır avukatların ve İmralı’daki tutsakların ailelerinin sayısız ziyaret başvurusunun yanıtsız kaldığı ifade edilen bildiride ortak mücadele ile bu tecrit halinin aşılacağına vurgu yapıldı.

TECRİT GÜNDEMLİ TOPLANTI

Saat 18.00’da son bulan yürüyüşün ardından kitle Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne geçerek İmralı direnişini anlatan bir sinevizyon ve hemen akabinde KCDK-E, CDK-F, TJK-F’li yöneticilerin de katıldığı tecrit gündemli halk toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda yürüyüşün sonraki güzergahlarında ziyaret edilecek olan diplomatik kurumlar ve tecride karşı daha fazla nelerin yapılacağı tartışıldı. Öneri ve görüşlerin ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

Eylem Tertip Komitesi, yarın yapılacak Invalides-République etabı için halkın ilk günkü gibi güçlü bir katılım göstermesinin süreç anlamında büyük önem arz ettiğini vurgularken, bütün katılımcılara da ayrı ayrı teşekkür etti.