“Özgürlük zamanı geldi” ilanı İsviçreli Gauchehebdo dergisinde

İsviçre’de yayın yayan Gauchehebdo isimli dergi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen kampanyayı, ilan-haber biçiminde sütunlarına taşıdı.

İsviçre’de yayın yapan Gauchehebdo isimli dergi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen kampanyayı sütunlarına “Öcalan’ın özgürlüğü için uluslararası kampanya” başlığı ile taşıdı.

Gazetenin redaksiyonu tarafından hazırlanan ve “dayanışma” bölümünde ilan-haberde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik konfederalizm paradigması ile sosyalizme yeni bir bakış getirdiğine de yer verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen kampanyaya ilişkin ise şunlar paylaşıldı:

“Türkiye’den 1999’dan bu yana tutuklu olan Kürt özgürlük hareketinin lideri Abdullah Öcalan’ın özgür bırakması için yeni bir kampanya başlatıldı. Kürt Özgürlük Hareketi’nin 1974 yılında Türk sömürgeci saldırılarına karşı kuruldu.

Abdullah Öcalan o dönemde sosyalist, Marksist düşüncelerden etkilendi ve Kürt halkı için ayrı bir devlet istiyordu. Ancak 2005’ten bu yana ise özgürlük hareketinin pardigmasında kadının öz savunması, özgürlüğü, ekolojik ve demokrasi endeksli ulus devlete karşı yeni bir politikaya gitti. Öcalan tutulduğu hücrede demokratik konfederalizm olarak isimlendirdiği yeni düşüncelerini daha da geliştirdi. Bölgede kök salmış tarih, uluslararası emek hareketleri ile birlikte bu düşünceler 21. Yüzyılın sosyalizmini de temsil ediyor.

Kürtler, DAİŞ’i alt edebilmek için mücadele, Kuzey Doğu Suriye’de yeni bir toplum yaratma çabaları içine girdi. Anyı zamanda defalarca sorunlara barışçıl çözüm arama çağrısında da bulundu. Ancak bütün dünya köşede kaldı ve Kürtlerin Türk devletinin ve müttefiklerinin saldırılarına, katliamlarına, etnik temizliğine maruz kalmasını seyretti.

2013-2015 yılları arasında bir çözüm tartışması Türk yetkililer ile Kürt lider Abdullah Öcalan arasında yaşandı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaba bir şekilde kan ve şiddete geri dönmek için bu süreçten vaz geçti. Zamanı geldi, bunun durması gerekiyor.”

Kampanya çağrıcılarının “Zamanı geldi” çağrısına da yer verilen haberde siyasi tutsakların bir an önce özgürlüğüne kavuşması gerektiği de kaydedildi.

Kampanya çağrıcılarının, Türk askerlerinin Kuzey ve Doğu Suriye ile Güney Kürdistan’daki operasyonlarını-saldırılarını durdurması ve uluslararası desteği tamamen alan yeni bir barış sürecinin başlatılması gerektiği çağrısı da yer alıyor.

Haberde, bilgilere www.freedomforocalan.org/ linkinden ulaşılabileceği de paylaşılıyor.