Şehit Dîdar Harûn Hannover’de anıldı

Yaşadığı Avrupa’dan gerillaya katılan Dîdar Harun için Hannover’de düzenlenen anmada, gençlerin büyük bir iradeye sahip olan bu şehidi örnek alması gerektiği vurgulandı.

Zap savaşı sırasında 1 Haziran günü 2 yoldaşıyla birlikte şehit düşen Dîdar Harûn (Gülistan Akgöl) Almanya’nın Hannover kentinde anıldı.

Mücadeleci Genç Kadınlar (TEKO-Jin), Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Şehit Aileleri Birliği’nin (KOMAW) düzenlediği anma etkinliği Şehit Dîdar Harun şahsında tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ”Bijî Serok Apo” ve “Şehîd namirin!” sloganlarıyla başladı.

Dîdar Harun ailesi adına konuşan Sanatçı Serhado, Avrupa´da yaşayan Kürt gençlerin rollerinin mücadele açısından önemini belirterek, her zaman Şehit Dîdar gibi şehitleri örnek almaları gerektiğini belirtti. Serhado, çocukluğundan beri tanıdığını söylediği Dîdar Harun’un büyük bir iradesi olduğunu anlattı.

KOMAW ve TJK-E adına temsilcilerin de söz aldığı anma sonrası Şehit Dîdar için hazırlanan sinevizyon ve KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın Şehit Dîdar için yaptığı değerlendirme seyredildi.