Şehit Gülistan Tutmaz Fransa’da anıldı

11 Kasım 1999 yılında şehit düşen gerilla Gülistan Tutmaz için Fransa’nın Reims kentinde anma töreni düzenlendi.

11 Kasım 1999 yılında şehit düşen Gülistan Tutmaz (Bêrîtan), Reims kentinde bulunan Arîn Mirxan Halk Meclisi öncülüğünde düzenlenen etkinlik ile anıldı.

Arîn Mirxan Halk Meclisi binasında düzenlenen anma törenine Arîn Mirxan Kürt Derneği yöneticileri, Gülistan Tutmaz’ın annesi Cemile Tutmaz, Fransa Şehitler Komitesi üyeleri yanı sıra şehit aileleri katıldı.

Anma töreninde çeşitli çatışmalarda şehit düşen gerillalar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimleri ve PKK bayrakları asıldı. Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma etkinliğinde Halk Meclisi adına yapılan konuşmada, Rojava ve gerilla alanlarına yönelik saldırıları kınayarak, “Gün direniş ve birlik günüdür. Evinde oturan perdesini örten, kapısını kapatan, kendine insanım diyen herkesin an itibarıyla alanlara çıkmaya davet ediyorum.  Gerillalarımıza ve Rojava’daki halkımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Özellikle Avrupa'da yaşayan Kürtler alanları terk etmeyip Avrupa’yı direniş kalesine çevirmelidir” dedi.

Ardında KCK Şehitler Komitesi tarafından yollanan mesaj okundu. Mesaj Gülistan Tutmaz’ın kız kardeşi tarafından okundu. “Şehitlerimiz bu onurlu mücadelede yaşamlarını vererek bizlere Kürt halkına özgür ve onurlu bir yaşam idealleri uğruna şehit düşüyorlar. Gülistan ablam da bu şehit arkadaşlarımızdan birisidir. Tüm şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Ardında şehit Tutmaz’ın annesi Cemile Tutmaz kısa bir konuşma yaptı.

Anne Tutmaz’ın konuşmasında duygusal anlar yaşandı.

Daha sonra Fransa Şehitler Komitesi Sözcüsü Celil Akdoğan, Gülistan Tutmaz ve mücadelede şehit düşen gerillaların anısına bir konuşma yaptı. Akdoğan, “Şehit Gülistan'ın yaşam hikayesi Kürdistan’ın ve Kürt halkının gerçekliğidir. Bizler Gülistan şahsında tüm şehitlerimizin yarattığı değerlere layık olacağız. Türk faşizminin Kürt halkına ve kazanımlarına yönelik yoğun saldırılarına karşı mücadeleyi yükselterek şehitlerimizin ideallerini özgür Önderlik, Özgür Kürdistan ile taçlandıracağız.”

Arîn Mirxan Kürt Derneği Eşbaşkanı Galip Sönmez de şehitlerin yolu Başkan Apo’nun direniş yolu olduğunu belirterek, “Hakikat yolunda mücadeleyi ve direnişi büyüterek şehitlerimizin, özgür Kürdistan amacını yerine getireceğiz” diye konuştu.

“Şehit namirin” sloganları eşliğinde sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.