Şehit komutan Sabri Bagok Stuttgart’ta anıldı

HPG Komutanlarından şehit Sabri Bagok için Stuttgart’ta anma etkinliği gerçekleştirildi.

Mêrdîn’den Gabar’a, Zap’tan Qendîl ve Xakurkê’ye kadar Kurdistan’ın birçok bölgesinde özgürlük mücadelesi yürüten ve Türk ordusunun 14 Ocak 2020 günü Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırısında şehit düşen HPG Komutanlarından Sabri Bagok (Yahya Duman), Almanya’nın Stuttgart kentinde anıldı.

Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anmaya şehit Sabri Bagok’un aile yakınları ve onlarca Kurdistanlı katıldı.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından şehidin dayısı söz aldı.

Yeğeni Sabri Bagok’un mücadelesi ve yaşamıyla kendisini her anlamda ispatladığını ifade eden aile yakını, “Biz hiçbir zaman savaş istemedik, hiçbir insanın ölmesini istemiyoruz. Ancak üzerimizde soykırım savaşı yürütülünce buna karşı meşru savunmamızı da yapmak zorundayız. Heval Sabri ile gurur duyuyoruz. İşgalcilere karşı direnişte olan bütün arkadaşları selamlıyorum” dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi Temsilcisi Zozan Rojava ise, tüm şehit yoldaşları gibi şehit Sabri Bagok’un da mücadelesi, kahramanlıkları üzerine kitaplar dolusu yazılacak bir anısı bulunduğunu belirtti.

Anma, konuşmaların ardından sinevizyonla devam etti, “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.