GÖRÜNTÜLÜ

Şehit Mahir Munzur Aargau’da anıldı

Dersim kahramanlarından Mahir Munzur’un anıldığı etkinlikte konuşan kardeşi Berivan Kıt, her koşulda şehitlerin izinde yürüyeceklerini vurguladı.

İşgalci Türk ordusunun 26 Mart 2018 yılında Dersim’e bağlı Xarçîk vadisine yönelik kapsamlı işgal saldırısına karşı kahramanca savaşarak şehit düşen 7 gerilladan biri olan Mahir Munzur (Cihan Kıt), İsviçre’nin Aargau kantonuna bağlı Lenzburg kentinde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Mala Kurda lokalinde gerçekleştirilen anmaya şehit aileleri, Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) üyeleri, Rojbin Kadın Meclisi ile Mehmet Tunç Meclisi üyeleri katıldı.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anma etkinliğinde ilk olarak şehit Mahir Munzur’un arkadaşlarının yazdığı yazı okundu. Yazıda, “O, Dersim’in somon balığıydı; nereye giderse gitsin tekrar doğduğu topraklara geri dönecektir” ifadeleri yer aldı.

‘HER KOŞULDA ŞEHİTLERİMİZİN İZİNDE YÜRÜYECEĞİZ’

Mahir Munzur’un kız kardeşi Berivan Kıt ise, Mahir Munzur’un emekçi yönüne vurgu yaparak, “Biz çok küçüktük babamız tutuklandığında. O benim için sadece bir abi değildi. O bana aynı zaman babalık da yaptı. Onu anlatacak gücü kendimde bulamıyorum. O halkı için mücadele etti. Cenaze töreninde annem söylemişti, şimdi tekrar dile getirmek istiyorum. Biz her koşulda şehitlerimizin izinde yürüyeceğiz. Şehîd namirin” diye konuştu.

Aargau Mehmet Tunç Meclisi Şehit Aile Komisyonu üyesi ve Şehit babası Necmettin Er, KOMAW yöneticisi Mustafa Karahan ve Siyasetçi Fuat Pazarcıklı da birer konuşma yaptı.

Pazarcıklı yaptığı konuşmada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 3 yıldır herhangi bir haber alınamadığına işaret ederek “Önderliğimiz halkımızın ortak moral değeridir. Eğer biz şehitlere sahip çıkmak istiyorsak, onların mücadelesini yerde bırakmamalıyız” dedi. 

Anma, şehit Mahir Munzur’un yaşamı ve mücadelesini anlatan  sinevizyon gösterimi ardından atılan “Şehîd Namirin” sloganıyla sona erdi.