Şehit Seran Kurdistan ve arkadaşları anıldı

2017’de şehit düşen Seran Kurdistan Xoser ile 4 yoldaşı için Bremen’de taziye ve anma etkinliği gerçekleştirildi.

Medya Savunma Alanlarında 2017 yılında şehadete ulaşan HPG ve YJA Star gerillaları Seran Kurdistan Xoser (Berfin Bazencir Çewlîg), Deniz Ronî (Sunay Aydın), Battal Menal (Sezai Altekin), Andok Fedakar (Latif Kaymak), Harun Kiçî (Zuheyr Uca) için Almanya’nın Bremen kentinde taziye ve anma etkinliği düzenlendi.  

Bremen Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen taziyeye KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, 14 Temmuz Ölüm Orucu Direnişçilerinden M. Hayri Durmuş'un kız kardeşi Ayten Durmuş, Şehit Seran Kurdistan’ın kardeşi ve amcaları ile Bremen ve çevresinde yaşayan binlerce Kurdistanlı katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan taziyede şehit Seran’ın yaşamı anlatıldı. Taziyede konuşan Mele Eşref, Kuran'ı Kerim’de yer alan "Allahın yolunda  öldürülenler için ölüler demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz" ifadelerine dikkat çekerek, "Biz Kürtlerdeki ‘Şehîd namirin" sloganının dayanağı tam da bu ayettir. Bu insanlar doğuştan var olan ancak gasp edilen insani hakları için mücadele veriyorlar. Bunun için hayatları dahil tüm  varlıklarını hiçbir karşılık beklemeden karşılıksız feda ediyorlar. Bu nedenle İslam dinine inanıyorum, diyenlerin bu mücadeleye sahip çıkmaları gerekiyor. Bu aynı zaman dini bir görevdir" dedi.

Taziyeye katılan halk, aileye başsağlığı dileklerini sundu.