Şehit Sinan Dersim Avrupa’nın birçok kentinde anıldı

Şehit düşen HPG Komuta Konseyi Üyesi Sinan Dersim için Almanya, Fransa ve İsveç’te anma etkinliği düzenlendi.

Geçtiğimiz günlerde şahadeti açıklanan HPG Komuta Konseyi Üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) için Almanya’nın Hannover ile Heilbronn, Freiburg, Fransa’nın Strasbourg ve İsveç’in başkenti Stockholm’de anma etkinliği düzenlendi.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover şehrinin Steintor Meydanı’nda düzenlenen mitinge çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşuyla başlayan mitingde, başta Sinan Dersim olmak üzere devrim şehitleri anıldı. 

Mitingde Şehit Aileleri adına Latif Karakaş, KON-MED adına ise Tahir Köçek, Ronahi Kadın Meclisi adına ise Aliye Ekinci birer kısa konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda, Sinan Dersim’in devrim yaşamı boyunca örmek bir kişiliğe sahip olduğuna dikkat çekilerek, “Avrupa’da bulunduğu süre içerisinde Avrupa’nın her şehrinde her alanında çalışarak, çok sayıda insanı devrim mücadelesine katmaya çalışmış ve herkes de iz bırakmıştır. Bundan dolayı Sinan yoldaşın anısına sahip çıkmak artık birinci görevimizdir" denildi. 

Anmada sık sık “Biji Serok Apo” ve “Şehit namirin” sloganları atıldı. Miting, şehit Sinan Dersim’in seslendirdiği şiirlerin dinlemesiyle son buldu.

HEİLBRONN

Almanya’nın Heilbronn kentinde HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim için anma etkinliği düzenlendi. Kürt Toplum Merkezi tarafından Harmonie Meydanı’nda düzenlenen anmada, Ermeni Katliamı’nın 106 yıl dönümü de kınandı.

Anma, Kürdistan devrim şehitleri anısına düzenlenen saygı duruşuyla başladı. 

Ardından konuşan Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Gülistan Meşkîne, şehit Sinan Dersim’in mücadele hayatına dikkat çekerek, “Önder Apo’nun yolunda önemli bir komutan olan Sinan Dersim arkadaşın şahsında tüm şehitlerimizin kanıyla Kürdistan özgürleşecektir” dedi.

Anmada, Ermeni halkına yönelik gerçekleşen katliamın yıl dönümü kınanırken, “Biz Kürtler Ermeni halkının yanındayız. Onlara yönelik gerçekleştirilen katliamın hesabını soracağız” denildi.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde de Sinan Dersim anıldı.

Anmada yapılan konuşmalarda Sinan Dersim’in mücadeleyi en önde omuzlayan, amasız, fakatsız kararlı iradesi ile düşmanın üzerine yürüyen bir tarzda çalışma yürüttüğü belirtildi.

Dersim’in Avrupa, Türkiye ve Kürdistan başta olmak üzere birçok alanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ideolojisini ilerletmek için mücadele ettiği de dile getirildi.

Konuşmalardan sonra Sinan Dersim’in yaşamına ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.

STOCKHOLM

İsveç’in başkenti Stockholm’de da şehit Sinan Dersim anıldı. Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen anmaya, şehit yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada, Şehit Yakınları Komitesi adına Letîf Hestirkî kısa bir konuşma yaptı. Ardından şehit Sinan Dersim’in yaşamına ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı. 

Anmada konuşan siyasetçi Cemşit Serhad, Kürt halkının örgütlü mücadelesinin büyüyerek milyonlara ulaştığını söyleyerek, “Bunda şehit düşen yoldaşların mücadele herkesten daha fazladır. Sinan hevalin önünde bir çok seçenek olmasına rağmen devrim yolunu seçmiş, şehit düşene kadar da bunun için mücadele etmiştir. Bizler de onların izlerinde yürüyerek, bayrağı devam alıyoruz” dedi. Ermeni Soykırımına da değinen Serhad, inkar edilen Ermeni Soykırımı’nın günümüzde de devam ettiğine dikkat çekti. 

Anma “Bijî berxwedana gerilla”, “Bimre îxanet” ve “Şehît namirin” sloganlarıyla sona erdi.

STRASBOURG

Fransa’nın Strasbourg kentinde de Sinan Dersim anıldı.

Devrim şehitleri ve Ermeni Soykırımı’nda katledilenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma Sinan Dersim’in yaşamına ilişkin sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Avrupa’da Dersim ile birlikte çalışan arkadaşlarının konuşmaları ile devam eden anmada, Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin (HBDH) açıklaması okundu.

Anma, “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.