Şehit Sinan Dersim, Berlin’de anıldı

Medya Savunma Alanları’na yönelik işgalci Türk devletinin düzenlediği hava saldırısında 27 Ekim 2020’de şehit düşen HPG Komuta Konseyi Üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı), Almanya’nın başkenti Berlin’de anıldı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de şehit Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) bir etkinlikle anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anma Şehit Sinan Dersim’in portresi sinevizyon ile izlendi.

Anmada Özgür Kürdistanlılar Meclisi Sözcüsü Hüseyin Yılmaz yaptığı konuşmada “Önderliğin felsefesi ile kadın mücadelesi, gençlik mücadelesi hangi aşamada olduğunu ve bu mücadele gençler ile başladı. Gençler ile başlayan bu mücadele bu gün milyonları buldu.

Sinan arkadaş gençlik çalışmalarından Avrupa ve Kürdistan sahasında hakikatleri aramak, önderlik ideolojisi ile yaşamak, yaşatmak için mücadeleye katkı sağladı. Sinan arkadaşın şahsında mücadelemiz her alanda sürdüreceğimizi belirtiyoruz" dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) temsilcisi de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kürt Özgürlük Hareketi önemli bir komutanını ve Türkiye ve Kürdistan birleşik devriminin öncü gücü olan HBDH'de önemli bir konsey üyesini yitirdi.

Sinan yoldaş bu kavgayı en önde omuzlayanlardan, amasız fakatsız kararlı iradesi ile düşmanın üzerine yürüyen çalışma yürüttü her alanda canla başla kararlıca çalışan ve önderlik görevleri üstlenen yoldaşlarımızdan biriydi."

TJK-E aktivisti Zozan Serhat ise "Düşman Kürtleri yok etmek için ve özellikle başkaldıran Kürtleri Önderliğin ideolojisinde yürüyen Kürtleri yok etmek için yemin etmiş. Hakikat arayışçısı olanlardan biri de Sinan arkadaştır. Sinan arkadaş Avrupa'da, Türkiye'de ve Kürdistan'da ve bütün özgürlük alanlarında Önderliğin ideolojisini ilerletmek için mücadele etti” diye konuştu.

Anma" Şehid namirin" sloganları ile sona erdi.