Şehit Sinan Dersim, Kassel, Göteborg ve Rennes’de anıldı

İşgalci Türk ordusunun 27 Ekim 2020’de Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği hava saldırısında şehit düşen HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) Kassel, Göteborg ve Rennes’de anıldı.

Şehit düşen HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim’i anmalar sürüyor. Almanya’nın Kassel, İsveç’in Göteborg ve Fransa’nın Rennes kentinde düzenlenen etkinliklerle Sinan Dersim anıldı.

KASSEL

27 Ekim 2020’de Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen Dersim, Almanya’nın Kassel kentinde anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada şehit Sinan Dersim’in yaşamına ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anmada yapılan konuşmalarda, “Başta Sinan yoldaş olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Mücadeleyi Garê zafer ruhu ile daha da büyütme, faşizmi yıkma ve özgürlüğü mutlaka sağlama inancıyla özgür yaşam ve özgür insanı geliştirerek, devrimci mücadeleyi zaferle taçlandırma sözü veriyoruz” denildi.

GÖTEBORG

İsveç’in Göteborg kentinde de düzenlenen bir etkinlikle Sinan Dersim anıldı.

Anmada Göteborg meclisi adına yapılan konuşmada Sinan Dersim’in mücadeleci kişiliğine dikkat çekildi.

Öte yandan Göteborg’da Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Zap, Avaşin ve Metina’ya ya yönelik düzenlediği işgal saldırıları bir eylemle protesto edildi.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde de şehit Sinan Dersim anıldı.

Amara Demokratik Toplum Merkezinde düzenlenen anmaya Rennes ve çevre kentlerde yaşayan Kürdistanlılar katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anmadaki konuşmalarda ise Kürdistan devrim şehitlerinin anısına bağlılık sözü verilerek “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın belirttiği gibi PKK şehitler partisidir. Bugün burada şehitlerimizi anıyoruz” denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecride de dikkat çekilen konuşmada Ermeni Soykırımı’nın yıldönümü olan 24 Nisan’da Türk devletinin işgal saldırılarını düzenlemesinin tesadüf olmadığı dile geldi.

Bu tarihin seçilmesi ile Kürt halkına ve dünya kamuoyuna açık bir mesaj verildiği de belirtilen konuşmalarda, “Bizlere düşen de soykırım politikalarına karşı her alanda direnmektir” denildi. Anma “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.