Şehit Sinan Dersim, Köln'de anıldı

HPG Komuta Konseyi Üyesi Sinan Dersim Almanya'nın Köln kentinde yapılan bir törenle anıldı. Törene mücadele arkadaşları, şehit aileleri ve devrimci örgüt temsilcileri katıldı.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği hava saldırısında 27 Ekim 2020’de şehit düşen HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Şehit Aileleri Kurumu'ndan Ozan Cömert ve Kezban Doğan'ın sunumunu yaptığı anma saygı duruşuyla başladı.

Ardından Kezban Doğan, şehit Atakan Mahir’in (İbrahim Çoban) bir şiirini okudu ve şöyle dedi: "Sinan Dersim arkadaşı anmaya Mahir Atakan'ın şiiriyle başladık. Çünkü bir dervişi ancak başka bir derviş anlatabilir.

Bugün Almanya'daki Kürdistanlılar yastadır. Çünkü şehit Sinan her şehit ailesini ziyaret etti. Elini öpmediği şehit annesi, başını öpmediği çocuk kalmadı.

Sinan arkadaşın fotoğraflarına bakıyorum. Saçları, bıyıkları beyazlamış. Ama gözlerindeki gülümseme yine eskisi gibi. Her zorluğa rağmen gülümsemeyi bırakmayan, moralini bozmayan, coşkuyla çalışmalara katılan Sinan arkadaş bizim rehberimiz olacak."

Şehit Aileleri Kurumu (KOMAW) adına bir konuşma yapan Şengê Kahraman ise hayatını etkileyen dört Sinan olduğunu belirterek şöyle dedi: "Hayatımda dört Sinan tanıdım. Dördü de beni derinden etkiledi. Biri Sinan Cemgil, biri Sinan Amed, biri oğlum Sinan Cemgil Kahraman ve biri de Sinan Dersim. Dördünün şahsında bütün şehitlerimizi anıyorum. Acımız büyük. Ama mücadelemiz sürecek." Şengê Kahraman, Kirmançki bir lori okuyarak sözlerini tamamladı.

KJAR adına konuşan Ronak Rojhilat ise, "Şehitler ulusumuzun ışıklarıdır. Ruhumuzu onlar aydınlatıyor. Karanlıkta bize onlar yol gösteriyor. Düşmanlar bilsin ki Kürtler ülkeleri için mücadeleye devam edecek ve başarıyı sağlayacaktır" dedi.

Halkların Devrimci Birleşik Hareketi (HBDH) adına bir konuşma yapan Hasan Çewlîk şöyle dedi: "Hevalê Sinan'ı çok yakından tanıyordum. 2016'da HBDH kurulurken ilk toplantıyı hevalê Sinan yaptı. Hareketin oluşmasında en çok emeği olan arkadaştır. Son görüşmelerimizde ‘Kimin elinde bir taş varsa faşizme atmalı’, 'Dönem artık devrim yapma zamanıdır' demişti."

24 Nisan Ermeni Soykırımı gününde Medya Savunma Alanlarına yönelik düzenlenin işgal saldırılarına da dikkat çeken Hasan Çewlîk, "Garê'de nasıl yenilmişlerse Metina, Zap ve Avaşin’de de yenilecekler. Bütün bileşenlerimiz hevalê Sinan için üzüntü içindedir. HBDH hareketi olarak mücadeleyi büyütme sözü veriyoruz" diye konuştu.
MLKP adına konuşan Şafak Deniz şunları söyledi: "Sinan arkadaşa sözümüz zafere kadar mücadeledir. Yaşasın HDBH. Yaşasın PKK. Yaşasın MLKP."

Sinevizyon gösterimi ile devam eden anmada şehit babası Ozan Cömert ve Ozan Şiyar Munzur da ezgileriyle Sinan Dersim'i andı.

Ozan Şiyar "Dayê" isimli Kirmançki eseri seslendirdi ve "45 yıl önce ne Kürdistan'ın ismi vardı. Ne bu şarkılar söyleniyordu. Bu arkadaşların sayesinde bugün Kürdistan mücadelesi yürütülüyor” dedi.