Şehit Sinan Dersim, Paris ile birçok merkezde anıldı-YENİLENDİ

Fransa’nın başkenti Paris ve Drancy, Villiers le bel, Mantes la Jolie, Villeneuve St. Georges banliyöleri ile Bordeaux kentinde 27 Ekim 2020’de Türk devletinin hava saldırı sonucu şehit düşen HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) anıldı.

Medya Savunma Alanları’nda 27 Ekim 2020’de işgalci Türk devletinin hava saldırısında şehit düşen HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) Fransa’nın başkenti Paris ve birçok banliyösünde anıldı.

PARİS

Paris Ahmet Kaya Kültür merkezinde saat 14:00’da düzenlenen anmaya çok sayıda kişi katıldı.

Anmanın yapıldığı salonda şehit Sinan Dersim için anma köşesi oluşturuldu.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada Şehitler Komitesi adına Hayri Uludağ bir konuşma yaptı. Uludağ Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “PKK Şehitler partisidir” sözlerini hatırlatırken “Şehitlerimize olan bağlılığımızı ancak onların mücadelesini yükselterek sağlayabiliriz” dedi. 

FEDA adına Pir Rıza da Türk işgal saldırılarını kınayarak, birlikte direnişimizi büyütme çağrısında bulundu. 

Sinan Dersim anısına sinevizyon gösterimi ile devam ederken sık sık “Şehid namirin” sloganları atıldı.

Anma TEV-ÇAND Paris öncülüğünde yapılan müzik dinletisi ile sona erdi. 

VİLLENEUVE SAİNT-GEORGE

Paris’in Villeneuve Saint-Gegorge banliyösünde şehit Sinan Dersim anıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada TJK-E aktivisti Nupel Munzur bir konuşma yaptı.

“Sinan Dersim arkadaş, Önder Apo’nun ideolojisine, yaşam felsefesine denk bir yaşamın sahibi oldu hep. Devrimci heyecan ve coşkusunu hiçbir zaman yitirmedi, onu ayakta tutan da hep bu akışkanlığı oldu” diyen Munzur, Dersim’in devrimciliği sadece bir yönüyle ele almadığını, yeri geldiğinde siyasetçi, yeri geldiğinde komutan, yeri geldiğinde de ideolojik bir eğitmen olduğunu söyledi.

Munzur şöyle devam etti: “Sinan yoldaş devrimciliği kendisine bir yaşam tarzı yapmasını bilmişti. Her alanda, her görevi başarıyla yerine getirdi. Özellikle Avrupa’daki halk meclisleri ile ilgili gece, gündüz yoğunlaştı ve sistem inşasında büyük bir çaba ve emeği oldu. Bizler de yoldaşları olarak Heval Sinan’ın bizlere bıraktığı devrimci mücadeleyi büyütme, sistemi inşa sözümüzü yeniliyoruz:”

Sinan Dersim’in mücadelesini ve hayatını anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi ile anma sonra sona erdi. 

VİLLİERS LE BEL 

Anmanın bir diğer adresi de Paris’in Villiers le Bel banliyösü idi.

Villiers le Bel Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anmaya çok sayıda Kürdistanlı katıldı. 

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada Şehitler Komitesi ve Demokratik Toplum Merkezi adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda şehitlerin sahiplenmesi ve mücadelelerinin büyütülmesi gerektiği vurgulandı. 

DRANCY 

Sinan Dersim, Paris’in Drancy banliyösünde de anıldı.

Drancy Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anmaya Kürdistanlılar yoğun bir şekilde katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada yapılan konuşmalarda “Şehitlerimizin miraslarına sahip çıkılmalıdır” denildi.

Sinan Dersim’in hayatını ve mücadelesini anlatan bir sinevizyon gösterimi ardından anma sona erdi.

MANTES LE JOLİE 

Fransa’nın Mantes la Jolie kentinde de 27 Ekim 2020’de Medya savunma alanlarında şehit düşen Sinan Dersim anıldı. 

Demokratik Toplum Merkezi’nde yapılan anma bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Sinan Dersim’in yaşamına ilişkin sinevizyon gösterimi ile devam eden anmada yapılan konuşmalarda işgalci Türk devletinin başlattığı işgal saldırılarına karşı direnen gerillalar selamlanarak, devrimci mücadeleyi zaferle taçlandırma sözleri verildi. 

Anma “Şehit namirin” sloganlarıyla sona erdi.

BORDEAUX

Bordeaux’da da düzenlenen anma saat 12.00’da Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde başladı.

Sinan Dersim şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşu ile başlayan anmada Avrupa’da Sinan Dersim ile beraber faaliyet yürüten yoldaşları ve şehitler komitesi adına birer konuşma yapıldı.

Konuşmalarda Sinan Dersim’in özgürlük mücadelesine ve Avrupa’daki çalışmalarına değinilirken, yarattığı değerler belirtildi.

Konuşmalardan sonra ise Sinan Dersim’in yaşamına ve mücadelesine dair hazırlanan sinevizyon izlendi. Anma, “Şehit namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ile sona erdi.