Şehit Tavîn Tekoşîn Köln'de anıldı

TekoJIN üyesi Ronahî Cûdî, şehit Tavîn Tekoşîn için şu ifadeleri kullandı: “Kurdistan'da büyümedi ama ülkesine ve özgürlük hareketine aşıktı. Başka imkanları da vardı ama tercih etmedi. Bu açıdan Tavîn arkadaş bizim için büyük bir örnektir."

İşgalci Türk devletinin 21, 22 ve 23 Ocak 2023 günlerinde Botan’a bağlı Besta bölgesinde gerçekleştirdiği saldırılara karşı beraberindeki yoldaşları ile etkili darbeler vurarak, işgalcilere ağır kayıplar verdikten sonra şehit düşen YJA-STAR gerillası Tavîn Tekoşîn ( (Sibel Çelik) bugün Almanya'nın Köln kentinde anıldı.

Köln Viyan Kadın Meclisi tarafından organize edilen anmaya Tavîn Tekoşîn'in ailesi ve Kurdistanlılar katıldı.

Anmada Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) ve Tevgera Jinên Tekoşer (TekoJIN) adına konuşmalar yapıldı ve Ozan Comerd bir dinleti sundu. Ayrıca Tavîn Tekoşîn ve Besta şehitlerini anlatan bir sinevizyon gösterildi.

KOMAW adına konuşan Cahîde Goyî, "Her kahraman bir tarih yazmıştır. Özgür bir halk, özgür Önderlik, özgür bir ülke için canlarını feda ettiler. Onların yarım bıraktığı görevleri omuzlamak bizim sorumluluğumuzdadır" dedi.

TekoJIN adına konuşan Ronahî Cûdî ise şu ifadeleri kullandı: "Hevala Tavîn Tekoşîn genç bir kadındı. Kurdistan'da büyümedi ama ülkesine ve özgürlük hareketine aşıktı. Başka imkanları da vardı ama tercih etmedi. O ülkesinin özgür olması için mücadeleyi seçti. Bu açıdan Tavîn arkadaş bizim için büyük bir örnektir. Biz genç kadınların yapması gereken ona cevap olmaktır."

Anmada Viyan Kadın Meclisi adına da bir konuşma yapıldı. Tavîn Tekoşîn ve 2 Şubat 2006'da fedai eylem yaparak şehit düşen Viyan Soran'ın anıldığı konuşmada, Viyan Soran'ın tecridi ve komplocuları protesto etmek için fedai eylem yaptığı dile getirildi.

Anmada 17 Şubat Büyük Köln Yürüyüşü'ne bütün Kurdistanlılar davet edildi.