Şengal’e saldırılar Bremen’de protesto edildi

Bremen’de yaşayan Kürdistanlılar, Irak ordusunun Şengal’e zırhlı araçlarla girmesine, “Êzidîler yeni bir soykırım istemiyor” diyerek tepki gösterdi.

Türk devletinin 17 Nisan’da KDP işbirliğiyle Medya Savunma Alanlarına başlattığı işgal saldırıları 9. gününde devam ederken, Irak ordusu da 25 Nisan’da Şengal’e yüzlerce asker ve zırhlı araçlarla girdi.

Bremen’de yaşayan Kürdistanlılar, Şengal’e yönelik saldırıları protesto etmek için eyalet parlamentosu önünde bir araya geldi.

Kürdistanlılar, Irak devletinin Türk devletiyle birlikte işgal saldırılarının bir parçası olmasına tepki gösterdi.  

Yapılan açıklamada, bu saldırıların birbirinden bağımsız olmadığı, hepsinin Kürt düşmanları ve işbirlikçileri tarafından planlı olarak devreye sokulduğu ve Kürt kazanımlarını boğmak için özenle hazırlandığı kaydedildi.

Eylemde konuşan Bremen Meclisi üyesi Emine Demir şunları dile getirdi: ”Türk devleti 17 Nisan’da Güney Kürdistan’daki gerilla üslerine işgal saldırıları başlattı, dün de Irak ordusu Şengal’e girmeye çalışmış, Rojava’ya yönelik saldırılar da devam ediyor. Açıkça görülüyor ki Kürt kazanımlarına karşı bir ittifak kurulmuş ve Kürtleri yeniden istikrarsızlığa sürüklemek istiyorlar. Bunun başka açıklaması yok. Özgür Kürt hareketinin yerine de kendi güdümlerinde olan Barzanileri koymak niyetindeler. Ancak bu istedikleri gibi olmayacak. Gerilla Başûr’da direniyor. Şengal’i savunacak Êzidîler var. Kürtler bu kazanımları canıyla aldı, öyle kolay kolay vermeyecek. Biz de olduğumuz her yerde gece gündüz demeden alanlarda olacağız eylemlilikleri yükselteceğiz. Halkımızın da bu eylemliliklere destek vermesini, topyekun saldırılara karşı topyekun direnmesini istiyoruz“ dedi.

Kitle, Şengal’e saldırıları “Êzidîler yeni bir soykırım istemiyor”  sloganıyla protesto ettikten sonra dağıldı.