Üç devrim şehidi Lavrio’da anıldı

KCK Yürütme Konseyi üyesi Diyar Xerib, HPG gerillası Mazlum Erenci ve TİKKO gerillası Yoldan Yıldırım, Lavrio Kampı düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Lavrio Kampında KCK Yürütme Konseyi üyesi Diyar Xerib, HPG gerillası Mazlum Erenci ve TİKKO gerillası Yoldan Yıldırım için anma etkinliği düzenlendi.

Kürdistan Kültür Derneği’nin düzenlediği anmaya çok sayıda kişi katılırken, bahçe PKK bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehit devrimcilerin posterleri ile süslendi.

Saygı duruşunun ardından mevlit yemeği dağıtıldı. Daha sonra devrim şehitleri anısına sinevizyon gösterimi düzenlendi. 

Gösterimin ardından Mazlum Erenci'nin babası Erkan Erenci söz aldı. Erenci, Kürdistan özgürlük mücadelesinin, verdiği büyük bedellerle bütün dünya halkları için umut kaynağı haline geldiğini ifade etti. Kürdistan dağlarında devam eden direnişin önemine işaret eden Erenci, direnişin mutlaka zafere ulaşacağına vurgu yaptı.

Daha sonra TKP-ML/ TİKKO'nun mesajı okundu. Mesajda Kürdistan dağlarında süren direniş selamlanarak, halkların ortak mücadelesinin yegane kurtuluş yolu olduğuna dikkat çekildi.  

Daha sonra Kürdistan Kültür Derneği adına söz alan Şakir Garzan da, Zap, Avaşîn ve Metîna başta olmak üzere Kürdistan'ın dört bir yanında destansı bir direniş sergilendiğini belirtti. Garzan, gerilla zaferinin tüm Ortadoğu halklarının geleceğini aydınlatacağını söyleyerek, direnişe destek çağrısı yaptı.

Konuşmaların ardından kitle sık sık, "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana gerîla", "Zap, Avaşîn, Metîna selam sana gerilla" sloganları attı.