Üç kentte işgal saldırıları protesto edildi-YENİLENDİ

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını protesto amaçlı eylemleri sürüyor.

Yunanistan’ın başkenti Atina, Almanya’nın Hannover ve Stuttgart kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar saldırıları protesto etti.

ATİNA

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Tevgera Ciwanên Şoreşger öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası 9 Ekim Komplosu'nu protesto etmek için başlatılan 3 günlük uzun yürüyüş sona erdi. Akşam saatlerinde Atina’ya ulaşan yürüyüşçüler, Academia Meydanı’nda yüzlerce kişi tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı.

Burada uluslararası komplo ve Türk devletinin Rojava’ya dönük işgal saldırılarına karşı bildiri dağıtan kitle, daha sonra işgal saldırılarına karşı Türk konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçti.

Yüzlerce Kürdistanlının yer aldığı yürüyüşe, Türk sol ve sosyalist örgütler ile Yunanlar da destek veriyor. Yoldan geçen araç sürücüleri kornalarla yürüyüşe destek verirken, Yunan esnafının da dükkanlarını önüne çıkarak alkışlarla yürüyüşe destek verdiği görüldü.

İşgal saldırılarına karşı direniş sloganları atan yüzler, Türk konsolosluğu önünde eylemlerini sürdürüyor.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı alanlarda. Birçok Alman ve Türkiyeli kurumun da destek verdiği eylemde “Rojava’yı hep birlikte kurduk ve birlikte savunacağız” sloganları atılıyor.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de Kobanê meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Rojava işgalini protesto etti.

DTKM, MLKP, PARTİZAN, PYD, Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF) MLPD, Initiative Kurdistan, OTKM, AABF-BW’nin katıldığı eylemde sık sık, "Susma”, “Ortak olma”, “Katil Erdoğan Rojava’dan defol”, “PYD insanlık onurudur”, “Bîjî Serok Apo”, “Rojava yalnız değil" sloganları atıldı.

Eylemde yapılan açıklamada ise Birleşmiş Milletler ve Avrupa kurumlarının sessizliği kınandı.

Kitlenin dağıldığı esnada faşistlerin provokasyon girişimi ardından Alman polisi Kürdistanlılar ve dostlarına saldırdı.