Üniversitede AKP-MHP’li faşistlerden provokasyon girişimi

Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecride karşı Strasbourg Üniversitesi’nde bilgilendirme standına karşı bir grup faşist provokasyon girişiminde bulundu.

Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecride karşı giderek yayılan açlık grevi direnişleri hakkında bilgilendirme yapılan Strasbourg Üniversitesi’nde bir grup faşist provokasyon girişiminde bulundu.

Kentteki Açlık Grevcilerine Destek Kollektifi üyesi Fransız öğrenciler ile Kürt dostları tarafından Strasbourg Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nde bir bilgilendirme standı açıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride ve buna karşı giderek yayılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri hakkında yapılan bilgilendirmeler, yoğun ilgi gördü.

AKP-MHP’Lİ FAŞİSTLERİN PROVOKASYONU ENGELLENDİ

Üniversitedeki bilgilendirme standına karşı bazı AKP-MHP yandaşı faşistler provokasyon girişiminde bulundu.

Erdoğan yandaşlarının iki kez provokasyon girişimine karşın standta bulunan ve aralarında komünistlerin de olduğu öğrenciler, faşistlere taviz vermeden eylemlerini sürdürdü. Faşistlerin hakaret ve küfürlerine rağmen kollektif üyeleri provokasyona gelmeyerek, bilgilendirmelerine devam etti.

Olay esnasında standta yer alan Jacqueline adlı Kürt dostu Fransız kadın, “65 yaşındayım ve hayatımda bu kadar kinci ve faşist bir uslupla karşı karşıya kalmamıştım” diye konuştu.