Aarau, Luzern ve Grigny’de tecit ve işgal saldırıları protestosu

İsviçre’nin Aarau, Luzern kenti ile Fransa’nın başkenti Paris’in Grigny banliyösünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit ile Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

İsviçre’nin Aarau kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması, fiziki özgürlüğü için ve Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto amaçlı eylem düzenlendi.

Rojbîn Kadın Meclisinin çağrısıyla merkez tren istasyonu önünde düzenlenen eylemde işgalci Türk ordusunun 27 Ekim 2020’de Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği hava saldırısında şehit düşen HPG Komuta Konseyi Üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) şahsında Kürdistan şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Rojbîn Kadın Meclisi yapılan konuşmada bugün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen mutlak tecridin, Medya Savunma Alanları'na yönelen işgal saldırılarının ve ABD'nin 3 Kürt yöneticisi Murat Karayılan, Duran Kalkan ile Cemil Bayık hakkında almış olduğu uluslararası hukuka tamamen aykırı  kararın birbirinden bağımsız olmadığı belirtildi.

Konuşmada “Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesinin sahiplenilmesi çağrısı da yapıldı.

Bildirinin de okunduğu eylemde “Dem Dema Azadiyê” hamlesini sahiplenen sloganlarla sona erdi.

LUZERN

İsviçre’nin Luzern kentinde de Kurplatz’da saat 17.30’ da bir araya gelen TCŞ aktivistleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto ve fiziki özgürlüğü için eylem düzenledi.

Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Hoch die Enternasyonale Solidarität", "Es lebe Öcalan" ve " Bijî berxwedana gerîla“ sloganları atıldı.

GRIGNY

Fransa’nın başkenti Paris’in Grigny banliyösünde de TCŞ ve TekoJIN aktivistleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğü için Birleşmiş Milletleri göreve çağıran mektuplar “Biji Serok Apo” sloganlarıyla gönderildi.