ABD elçiliği önünde eylem: Halkın temsilcileri terörist değildir

ABD'nin KCK’nin 3 yöneticisi hakkında çıkardığı yakalama kararı İsviçre'nin Bern ile Fransa'nın Marsilya ve Almanya'nın Hamburg kentinde protesto edildi.

İsviçre Kürt Toplum Merkezi ve İsviçre Kürt Kadın Hareketi'nin çağrısıyla "Kürt halkının temsilcileri terörist değildir" şiarıyla Bern’deki ABD Büyükelçiliği önünde miting düzenlendi. 

Demokratik Güç Birliği bileşenleri ile çok sayıda Kürdistanlının katıldığı eylemde, KCK yöneticileri hakkında ABD tarafından çıkarılan "yakalama" kararı ile Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük işgal saldırıları protesto edildi. Devrimci önderler Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan şahsında devrimciler anısına saygı duruşuyla başlayan eylemde açıklama yapıldı. 

KCDK Eşbaşkanı Fatoş Göksungur, Mayıs ayı şehitlerini anarak başladığı konuşmasında, “24 Kasım 2018 tarihinde PKK'nin 3 yöneticisi hakkında ABD'nin çıkarmış olduğu arama ve yakalama emri ile başlarına ödül koyarak tamamen uluslararası hukuka aykırı aldığı karara karşı bizler bu kararın geri çekilmesi yönünde eylemlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

MARSİLYA

KCK yöneticileri hakkında ABD tarafından çıkarılan ‘yakalama’ kararı Fransa’nın Marsilya kentindeki ABD konsolosluğu önünde protesto edildi. Marsilya’da yaşayan Kürdistanlıların katıldığı eylemde “Onlar terörist değil halkının onurlu mücadelesini yürüten siyasetçilerdir”, “Türk devleti soykırım uyguluyor ABD ve NATO suç ortağıdır” yazılı pankartlar taşınan eylemde “Diktatör Erdoğan”, “Bijî berxwedana gerilla” sloganları atıldı. Yapılan konuşmalarda ABD’nin Kürtlerin özgürlük mücadelesini kriminalize eden politikalarına son vermesi istendi. Bir saat süren eylem sloganlarla sona erdi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de ABD’nin 3 Kürt siyasetçisi hakkında aldığı karar protesto edildi.

ABD konsolosluğu önünde düzenlenen eylemde Kürt siyasetçilerin posterleri ile ABD’nin kararını kınayan pankartlar ve fotoğraflar taşındı.

Eylemde yapılan konuşmalarda ABD’nin bu tavrının kabul edilemez olduğu belirtildi.