ABD'nin Kürt siyasetçilerle ilgili aldığı karar Zürih ve Münih’de protesto edildi

ABD’nin 3 Kürt siyasetçi hakkında aldığı karara karşı başlatılan “Kürt halkının temsilcileri terörist değildir” kampanyası kapsamında Zürih ve Münih de ABD temsilciliği protesto edildi.

ABD’nin, Kürt siyasetçi Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan’ın yerlerini bildirerek öldürülmelerini sağlayacak insanlara 12 milyon dolar ödül verileceğini açıklamasının ardından başlatan protestolar artarak devam ediyor. KCDK-E, ABD’nin bu tutumuna karşı başlattığı “Kürt halkının temsilcileri terörist değildir” kampanyası kapsamında  İsviçre'nin Zürih kentinde ve Almanya'nın Münih şehrinde ABD temsilciliği protesto edildi. 

ZÜRİH

İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadın Hareketi'nin (YJK-S) çağrısıyla Rathausbrücke’de toplanan yüzlerce kişi, ABD’yi kınadı.

Eylemde, 3 Kürt yöneticisinin posterlerinin üzerinde yer aldığı “Kürt halkının temsilcileri terörist değildir' yazılı pankartı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayrakları taşındı.

Rojava Komitesi ve Demokratik Güç Birliği bileşenlerinin de destek verdiği yürüyüş, Rathausbrücke’den başlayarak, ABD temsilciliğinde sona erdi. Yürüyüş boyunca, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün talep edilirken, ABD’nin kaldığı karar hatırlatılarak, protesto edildi. Yürüyüşte sık sık Türk devleti ve ABD karşıtı sloganlar atıldı. Yaklaşık bir saat süren yürüyüşte, Almanca bildiriler okundu. 

Yürüyüş, ABD temsilciliği önünde yapılan kısa açıklamanın ardından sona erdi. 

MÜNİH 

Almanya'nın Münih kentinde ABD Büyükelçiliği önünde düzenlenen eylemle ABP’nin 3 Kürt siyasetçi hakkında verdiği karar protesto edildi. 

Kürt Toplum Meclisi ve Sara Kadın Meclisi tarafından organize edilen eyleme, çok sayıda Kürdistanlı ve dostları katıldı.  Eylemde yapılan konuşmalarda, ABD kararı kınandı ve kararın geri alınması istendi. 

ABP’nin verdiği kararın Türk devletine hizmet ettiğinin altı çizilen açıklamada,  “Kürtlerin kriminalize edilmek istendiğine dikkat çekildi. 

Eylem sloganlarla son buldu.