Abdullah Öcalan’ı anlatan web seminerler serisi başlıyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve paradigmasını anlatmak için Nisan ayında “Kadın Geleceği Örüyor” ağı tarafından web seminerleri serisi başlatılıyor.

Web seminerleri Nisan ayında “Abdullah Öcalan Kimdir?” sorusuyla başlıyor.

“Kadınlar Geleceğini Örüyor” ağının organize edeceği seminerlerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigması anlatılacak.

 Yazılı bir açıklama yapan Kadınlar Geleceğini Örüyor ağı, “Bu web seminerleri serisi ile Abdullah Öcalan'ın felsefesini, özgürlüğünü ve Kürt Özgürlük hareketinin herkes için özgürlük arayışında her türlü baskıya karşı mücadelesini kadınların bakış açısından ele alacak” dedi.

Online etkinliklerin davetiyesinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 22 yılı aşkın bir süredir tecrit altında tutulduğu hatırlatılarak, Abdullah Öcalan’ın dış dünya ile bağlantısının kesildiği ifade edildi.

Davetiyede, “Tüm tecrit tedbirlerine rağmen Abdullah Öcalan'ın fikirleri fiziki koşullarının sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Rojava'da (Kuzey ve Doğu Suriye) kadınların önderlik ettiği devrim, Öcalan'ın demokrasi, ekoloji ve kadın özgürlüğü paradigmasına dayanıyor. Devlet medeniyeti, iktidar ve kapitalist moderniteye yönelik ilerici eleştirisi, Kürdistan, Ortadoğu ve çok ötesindeki insanlara ilham veriyor” denildi.

Kadınlar Geleceğini Örüyor ağına göre web seminer dizisinde Abdullah Öcalan'ın, özgürlük felsefesi ve Kürt kurtuluş hareketi ele alınacak.

Seminerler, “Öncü ve düşünür Öcalan kim? Felsefesi neden ve nasıl dünyadaki özgürlük arayanlar için bir güç kaynağıdır? Ve neden egemenleri korkutuyor?” soruları etrafında organize ediliyor.

Web seminer serisi 4 Nisan'da İngiltere saatiyle 19.00'da başlayacak. İlk seminerde uluslararası "Abdullah Öcalan'a Özgürlük" girişiminden Havin Güneşer’in "Abdullah Öcalan kimdir?" sorusuna yanıt verecek.

Kayıt için “[email protected]” adresi üzerinden iletişime geçilebilir.  Web seminerleri "Women Weaving Future" adlı YouTube kanalından canlı olarak izlenebilecek.