Açlık grevi direnişçisi Yusuf İba’dan Newroz mesajı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla Kanada’nın Toronto kentinde açlık grevi direnişinde olan Yusuf İba Newroz mesajında, “Newroz’u Zülküf Gezen’in adıyla kutluyoruz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişlerine Kanada’nın Toronto kentinden dahil olan Yusuf İba bir Newroz mesajı yayınladı.

İba Newroz mesajında şunları belirtti:

“Kölelik geleneğine karşı özgürlük meşalesinin yakıldığı günden bu yana modern Dehaklara karşı Çağdaş Kawaların mücadelesi büyüyerek, Rahşan, Zekiye, Ronahi olup günümüzü aydınlatıp, güneşimiz oldu.

Asurluların Dehak’ına boyun eğmeyen Kawa’nın ruhuyla ölürken yaşatan Çağdaş Kawamız Mazlum Doğan’ın yaktığı özgürlük meşalesi, Amed meydanında, Zagros’ta, Dersim’de, Agırî’de, kalbimizde, beynimizde yanmaya ve diri duruyor.

Hak gaspına karşı hak mücadelesi veren, onursuzluğu dayatanlara karşı onuru yaşatan Kawa geleneğinin Apo’cu ruhla birleşerek Kürdistan topraklarında yaşadığı bir dönemde günümüz Dehaklarına karşı günümüz Ronahisi, Berivanı ve Seması olan Leyla arkadaşın Başkan Apo için yaktığı meşaleyi taşıyor olmanın verdiği onurla, tarihimizden aldığımız güçle, bugün bir kez daha güçlü olduğumuzu, haklı olduğumuzu hatırlıyor ve hatırlatıyoruz.

Özgür Kürdistan’da, özgür Önderlik’le Amed meydanında yeni Newrozları karşılayacağımız günü sabırsızlıkla bekliyor ve bu Newroz’u Zülküf Gezen adıyla kutluyoruz. Newroz pîroz be.”