ADGB: Birlik olmamız Erdoğan'ın sonudur

ADGB, Devrimci Parti'ye saldırıları kınayarak, demokrasi çevrelerinin birlik olmasının Erdoğan'ın sonunu getireceğini belirtti.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), Devrimci Parti'ye dönük saldırılara karşı yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "21 Haziran’da HDP kapatma davası kabul edilirken 22 Haziran sabaha karşı Devrimci Parti yönetici ve üyelerinin evlerine yapılan baskınla 16 kişi gözaltına alındı. Ve yine Diyarbakır merkezli operasyonda onlarca HDP üyesi siyasi soykırıma tabi tutuldu" denildi.

'İKTİDAR ÇÖKMEKTE'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"İstanbul Maslak jandarma merkezli operasyonda Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Murat Pircan Yaratan, MYK Üyesi Başak Yeşilot, PM üyeleri ve Gençlik örgütü DEV-GÜÇ üyeleri ‘gizlilik’ adı altında siyasi rehine olarak Saray rejimince alıkonuldu.
Erdoğan ve şürekâsı çökmekte olan iktidarını ayakta tutmak için planlı saldırılarını güncellemiştir. Uluslararası uyuşturucu trafiğinin bekçiliğinden kara para aklamalarına, siyasi suikastlardan hırsızlığa, cihadist çetelerle katliamlar planlamaya kadar pisliğe batmış bir iktidarla karşı karşıyayız.
Erdoğan açıklamasında 'daha neler olacak’ derken tetikçiler devreye girerek katliamlarına başladılar. HDP İzmir İl Binası’na yaptıkları baskınla Deniz Poyraz'ı katlettiler. MHP, grup toplantısında suçu sahiplendi.
Devrimci Parti’ye ve diğer devrimci güçlere daha önce de çeşitli defalar uygulanan bu baskı ve terör yöntemleri tutmadı, tutmayacak.

'HAREKETE GEÇERSEK SONU GELİR'

Faşizme teslim olmayan toplumsal muhalefetin birleşerek harekete geçmesi her diktatörün başına gelenin Erdoğan ve şürekasının başına da gelmesinin garantisi olacaktır. O yüzden emekten, barıştan, eşitlikten, özgürlükten, demokrasiden yana olan tüm güçler, halkalarımız bir araya gelmeli ve boğazlarına kadar suça batan bu iktidarı alaşağı ederek yargılamalıdır.
Biz ADGB olarak bir defa daha Avrupa halklarına sesleniyoruz; Ortadoğu, Türkiye ve Kürdistan’da her gün savaş ve insanlık suçu içleyen faşist Erdoğan’a Avrupa Devletlerinin desteklerini kesmeleri için sizler de harekete geçiniz."