Aileler Almanya Protestan Kilisesi’nden harekete geçmesini istedi

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcilerinin aileleri, Almanya Protestan Kilisesi’nden (EKD) tecride karşı direnen eylemcilerin talepleri için devleti harekete geçirmek amacıyla ortak mücadele edilmesini istedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’da 89’uncu gününe giren süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcilerinin aileleri, Almanya’nın başkenti Berlin’de hükümetin harekete geçmesi talebiyle nöbet eylemlerini sürdürüyor.

Birçok kurum ve kuruluşa yönelik girişimlerini sürdüren aileler, son olarak Almanya Protestan Kilisesi‘nden (EKD) açlık grevleri eylemcileri için harekete geçmesini istedi.

Eylemcilerin aileleri adına EKD Konseyi Başkanı Prof. Dr. Heinrich Bedford-Strohm’a yazılan mektupta, barış ve özgürlüğün sağlanması için Öcalan’a karşı tecridin kaldırılması şiarıyla 7 Kasım 2018’de başlatılan açlık grevinin giderek yayıldığı hatırlatıldı. Eylemlerin Türkiye’den Avrupa’ya ve Kanada’ya kadar yayıldığı kaydedilen mektupta, Strasbourg’daki eylemcilerin de aralarında olduğu çok sayıda direnişçinin hayati tehlike içerisinde oldukları vurgulandı.

Tecride karşı direnişçilerin taleplerinin henüz yerine getirilmediği hatırlatılan mektupta, ailelerin de siyasi karar alıcıları harekete geçirmek için bir haftayı aşkın bir süredir Berlin’de nöbet eyleminde oldukları belirtildi.

Aileler, EKD Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bedford-Strohm’dan ölümlerin engellenmesi ve Türkiye’nin gerginlik savaş politikalarına karşı yapılabilecekler konusunda görüşmek üzere randevu da istediler.

Gönderilen mektuba verilen ilk cevapta, mektubun EKD Konseyi Başkanı’na iletildiği bilgisi paylaşıldı. EKD Konseyi Başkanı’nın mektuba vereceği yanıt bekleniyor.